Általános, ambuláns sebészet - IQBMedical
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Általános, ambuláns sebészet
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

Általános sebészet

Általános sebészet magánrendelés Budapesten

Általános sebészeti szakrendelésünkön a bőr, a lágyrészek és a bőr függelékeinek sebészeti ellátása valósul meg. Az általános sebészeti tevékenység egyáltalán nem a sebészeti beavatkozásról, hanem az előzmények felvételéről, a panaszok részletes kikérdezéséről és fizikai vizsgálatról is szól. A felvázolt adatok alapján kivizsgálási tervet készítünk, és amennyiben szükség, a megfelelő diagnosztikai vizsgálatokat is megrendeljük. A klasszikus sebészeti ellátás, azaz a sérvek, bőrelváltozások, hasi tünetek kezelése ezt követően valósul meg. Az általános sebészet részét képezi, de önálló szakrendelésben valósul meg a végbélbetegségek kezelésére fókuszáló proktológiai szakrendelés, amely sebész adjunktusunk speciális szakterülete. Egészségközpontunkban felnőttek általános sebészeti ellátása biztosított.

A PRF (Platelet-rich Fibrin), azaz vérlemezkékben gazdag fibrin módszert 2001-ben Joseph Chokroun francia aneszteziológus szakorvos dolgozta ki. Az eljárás során páciensünktől vért veszünk, és egy speciális, alacsony sebességű PRF-centrifuga berendezéssel kicentrifugáljuk.

Vérünk több alkotóelemet tartalmaz, amelyek képesek javítani a szövetek regenerálódási képességét. A PRF-terápia elősegíti a gyors sebgyógyulást, a vérben lévő saját növekedési faktorok, citokinek és fehérvérsejtek felhasználásával. Mivel testünk a természetes gyógyulást részesíti előnyben, ez a technológia nagyban megkönnyítheti és felgyorsíthatja azt.

Orvosaink

Pontos, mint egy sebész

Dr. Lehoczki Gergely általános sebész adjunktus orvosi diplomáját 2003-ban szerezte meg, 2009-ben szakvizsgázott általános sebészetből, 2013-ban kapott adjunktusi kinevezést.

Több mint két évtizedes sebészeti praxisában az általános sebészeti kórképek teljes skálája mellett a végbélbetegségben szenvedő betegek gyógyítására koncentrált.

Mindannyian ismerjük a mondást: „pontos, mint egy sebész” Általános sebészként ez a gondolat vezérel engem orvosi tevékenységem során, ezért szeretnék minden páciensem számára enyhülést, jobbulást, teljes gyógyulást nyújtani.

Milyen esetekben forduljon hozzánk?

 • anyajegyek eltávolítása
 • kisebb sérüléseket követő bőrsérülések sebészeti ellátása
 • bőr fejlődési rendellenességeinek, gyulladásos betegségeinek jóindulatú daganatainak eltávolítása, szövettani vizsgálata, feltárása és kezelése
 • bőr függelékek rendellenességeinek, gyulladásos betegségeinek jóindulatú daganatainak eltávolítása, szövettani vizsgálata, feltárása és kezelése
 • végbélpanaszok kezelését proktológiai szakrendelésünkön látjuk el.

Mi történik az általános sebészeti konzultáció során?

A magánrendelésen a járóbetegek ellátása történik, melynek során különböző konzervatív, non invazív, invazív kezelések kerülnek alkalmazásra. A diagnosztikát és a kezelés beállítását, műtéteket gyakorlott szakorvosok és szakasszisztensek végzik. A rendelésre előjegyzés alapján, megadott időpontra lehet jelentkezni.

A vizsgálat menete

 • Anamnézis felvétel (családi és saját), különös figyelemmel a krónikus betegségeire, rendszeres gyógyszerszedésére, gyógyszerérzékenységre.
 • Aktuális panaszok részletes kikérdezése, különös tekintettel a korábbi sebészeti betegségekre, műtétekre vonatkozóan.
 • A páciens panaszainak megfelelő ambuláns fizikális vizsgálatok végzése, szükség szerint invazív vizsgálatok is.
 • A rendelkezésre álló adatok alapján kivizsgálási terv készítése. intézetünkben minden diagnosztikus eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy ambuláns keretek között, a legtöbb szükséges vizsgálat megtörténjen. Indokolt esetben labor, röntgen, légzésfunkciós vizsgálat, illetve más szakorvosi vizsgálatot/vizsgálatokat kezdeményezünk, pl. fül-orr- gégészet, terheléses EKG, bőrgyógyászat
 • Klasszikus sebészeti kórképek (sérvek, bőrelváltozások, végbélbetegségek, hasi tünetek,-panaszok) ellátása korszerű diagnosztikai eszközökkel, megfelelő labor-és képalkotó háttérrel, valamint a legkorszerűbb invazív vizsgáló eljárással történik. A tünet-és panaszmentes pácienseknél a szakma szabályai szerinti szűrést is végzünk.
 • A vizsgálati adatok összesítése során diagnózist állítunk fel, és terápiás javaslatot adunk a beteg számára. A gyógyszeres terápiás javaslatokat minden esetben életviteli tanácsadással is kiegészítjük, az invazív beavatkozások közül az ambuláns keretek között vállalhatót elvégezzük.

 

A beteget részletesen felvilágosítjuk a betegségéről, és a szükséges terápia is minden esetben részletesen ismertetésre kerül. Invazív beavatkozás, műtét esetén az ezzel kapcsolatos részletes felvilágosítást követően, a páciens írásos beleegyezése után kerül sor a beavatkozásra.

Amennyiben további speciális vizsgálatra van szükség, a beteget a megfelelő egészségügyi intézménybe irányítjuk.

Meghatározott idő elteltével a beteg állapotának ellenőrzését is végezzük, különös tekintettel a krónikus betegségekre, műtét ,beavatkozás utáni állapotra.

Az ellenőrző vizsgálatokra a beteg számára megadott későbbi időpontban kerül sor.

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Általános sebészeti szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk ortopédiai szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.