Magán ortopédia II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Ortopédia – Térd, Boka, Láb
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

Ortopédia – Térd, Boka, Láb

Ortopédia (térd-, boka-, lábspecialista)

Ortopédiai szakrendelésünkön az aktív- és a passzív mozgásszervi rendszert érintő elváltozások, ezen belül is a térdet, bokát és a lábfejet érintő rendellenességek, panaszok kezelésével foglalkozunk.

Célunk, hogy az ortopédiai panaszokkal hozzánk fordulók minél rövidebb idő alatt pontos diagnózishoz jussanak és lehető leggyorsabban kezdjék el a számukra megfelelő kezelést.

Fontos számunkra, hogy pácienseink számára a leginkább megfelelő, egyénre szabott megoldást biztosítsuk problémáik kezelésére.

Amennyiben panaszai nem térd, boka, vagy láb érintettségűek, vagy kifejezetten gerincspecialistát igényelnek, kérjük itt olvasson tovább.

Panaszok, amelyekkel kapcsolatban hozzánk fordulhat

Térdhez kapcsolódó akut- és krónikus elváltozások (porckopás, szalagsérülések, porcgyűrű sérülések, a térdkalács rendellenességei)

Térd- boka- és lábfejízületi rendellenességek, alsóvégtagon jelentkező csontkinövés, deformitás (pl. bütyök, boltíves láb)

Fejlődéshez vagy életmódhoz kapcsolódó statikai rendellenességek (lúdtalp, kalapácsujj)

Peroneus ideg bénulás következtében kialakult „leeső láb”, illetve súlyosabb esetekben idegi eredetű dongaláb deformitás

Amennyiben panaszai nem térd, boka, vagy láb érintettségűek, vagy kifejezetten gerincspecialistát igényelnek, kérjük itt olvasson tovább.

Kiemelt szakterületek

Kiemelt szakterületeink a térd-, valamint a boka- és lábsebészet. Az ortopédiai műtétek során a legmodernebb implantátumokat használjuk. Ennek valamint magasan képzett, széles körű, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező ortopéd specialista szakorvosunk tudásának köszönhetően, a műtétet követően gyorsabb felépülés, rehabilitáció  érhető el. Teljes  térdízületi protézis beültetés mellett, intézményünkben lehetősége van részleges protézis beültetésére is, amelynek során csak a térd egy részébe kerül protézis az izületi kopás mértékétől függően.

TÉRDPROTÉZIS BEÜLTETÉS

A térdízületi kopást, vagy akár egy sérülés következtében fellépő elváltozást idővel olyan fájdalom kísérhet, amely megszüntetésének érdekében orvosa teljes vagy részleges térdprotézis-beültetést javasolhat. Intézményünkben a legkorszerűbb 3 dimenziós tervezéssel, egyedi személyre szabott technikai megoldásokkal várjuk pácienseinket. Személyre szabottan legyártott beültető műszerkészlettel, illetve igény szerint egyedileg legyártott személyre szóló protézis implantátumokkal.

Részleges (nem teljes) térdprotézis beültetést azoknak a pácienseknek ajánljuk, akik térdizületének csak egy része kopott el. Ebben az esetben megoldható annak az egy résznek a protézissel való pótlása, úgy, hogy az ízület többi része érintetlen marad. Előnye, hogy a térd működése, biomechanikája a részleges protézis beültetés után szinte megegyező lesz az eredeti egészséges ízületével és jelentősen kisebb fájdalom mellett gyorsabb rehabilitáció érhető el.

TÉRD SPORTSÉRÜLÉSEINEK MŰTÉTI KEZELÉSE

Az egészséges életmód elengedhetetlen része a rendszeres testmozgás, ugyanakkor ez sportágtól függően kisebb-nagyobb kockázattal is jár. A sportsérülés minden sportoló egyik rémálma. Intézményünkben azon dolgozunk, hogy a sportolás során kialakult panaszokat minél előbb megszüntessük és pácienseink a lehető legrövidebb időn belül visszatérhessenek kedvelt sporttevékenységük végzéséhez. Intézményünkben elérhető kezelések:

Elülső keresztszalag pótlás
Visszatérő térdkalácsficam műtéti megoldása
Sérülésből adódó porchiány korszerű kezelése testhőmérsékleten megszilárduló kollagén mátrix (Chondrofiller) használatával történő porcfelszínpótlás
Meniscus visszavarrás és egyéb egyszerűbb arthroscopos beavatkozások

BOKASEBÉSZET

Bokaszalag szakadás után kialakult ízületi instabilitás, kül- és belboka szalagrendszer sérülései miatti legkorszerűbb bokaszalag rekonstrukciós műtétek, szükség szerint műszalagos megerősítéssel (Internal Brace) a sportba való gyorsabb visszatérés céljából.

Achilles-, és peroneus inak betegségeinek műtéti megoldásai, alsó- és felső ugróízületi kopásos betegségek műtéti megoldása minimálinvazív arthroscopos boka és subtalaris arthrodesis által.

Ugrócsont felszínén kialakult csontelhalásos betegség (osteochondralis laesio) korszerű műtéti ellátása.

Bokaízületi elülső és hátsó egyéb arthroscopos beavatkozások, mint pl. elülső és hátulsó boka-ütközési szindróma arthroscopos ellátása.

LÁBSEBÉSZET

Lábdeformitások műtéti kezelése, a lapos láb (lúdtalp) különböző stádiumainak műtéti kezelése gyermek és felnőtt korban. Boltíves láb műteti korrekciója.

Különféle előláb deformitások mint pl. bütyök (hallux valgus), metatarsalgia, hallux rigidus, szabó bütyök, kalapacsujjak korszerű korrekciós műtétei.

Korábbi műtét után kiújult deformitások komplex korrekciós műtétei.

Mi történik az ortopédiai konzultáció során

Ortopédiai magánrendelésünkön a vizsgálat a beteg részletes kórelőzményének felvételével kezdődik, amely nagy jelentőséggel bír a pontos diagnózis felállításával, valamint a kezelési terv meghatározásával kapcsolatban. A szakorvos kikérdezi a pácienst tüneteiről, panaszairól. korábbi betegségeiről, családjában halmozottan előforduló egészségügyi problémákra vonatkozóan. Az ortopéd szakorvos a fizikális viszgálatot követően, panaszoktól függően, a páciens állapotához és körülményeihez szabva állítja fel az ortopédiai kezelési tervet.

ÁRAINK

Ortopédiai szakorvosi konzultáció

34.900 Ft

Ortopédiai szakorvosi kontroll

29.900 Ft

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Ortopédiai szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Az ortopédiai magánrendeléssel és egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatos felmerülő kérdéseivel tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk ortopédiai szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.