Magán ortopédia - Gerincsebészet - II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Ortopédia – Gerincsebészet
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

Ortopédia

Ortopédia - Gerincsebészet

Ortopédiai szakrendelésünkön az aktív- és a passzív mozgásszervi rendszert érintő elváltozások, ezen belül is a gerincet érintő rendellenességek, panaszok kezelésével foglalkozunk.

Célunk, hogy az ortopédiai panaszokkal hozzánk fordulók minél rövidebb idő alatt pontos diagnózishoz jussanak és lehető leggyorsabban kezdjék el a számukra megfelelő kezelést.

Fontos számunkra, hogy pácienseink számára a leginkább megfelelő, egyénre szabott megoldást biztosítsuk problémáik kezelésére.

Amennyiben panaszai térd, boka, láb specialistát igényelnek, kérjük itt olvasson tovább.

Panaszok, amelyekkel kapcsolatban hozzánk fordulhat

Leggyakrabban előforduló ortopédiai panaszok, mellyel pácienseink leggyakrabban felkeresik szakrendelésünket:

  • derékfájás, lumbágó, porckorongsérv
  • fejlődési rendellenességek (gerincferdülés stb…)
  • mozgáskorlátozottság
  • ízületi gyulladás, fájdalom
  • ízületi kopások, csontkinövések, porcleválás
  • csípőfájdalom, csípőficam
  • felső végtag-, vállfájdalom (pl. teniszkönyök, golfkönyök)
  • izomfájdalom

Amennyiben panaszai térd, boka, láb specialistát igényelnek, kérjük itt olvasson tovább.

Kiemelt szakterületek

Kiemelt szakterületeink közé tartozik a gerincfájdalom valamint a gerincbetegségek kezelése. Magyarország felnőtt lakosságának közel 80%-a szenved derékfájdalomtól, melynek hátterében gyakran feszes hátizom, porckorong károsodás, csontritkulás, fejfájás, isiász vagy egyéb gerincproblémák állnak.

A gerincproblémák különböző állapotokat foglalnak magukban, amelyek a gerincet érintik, beleértve a csigolyákat, porckorongokat, idegeket és egyéb szöveteket.

GYAKORI GERINC PROBLÉMÁK

Skoliozis: A gerinc oldalirányú ferdesége, amely a gerincoszlop görbületét eredményezi. A skoliozis lehet veleszületett vagy kialakulhat az évek során.

Porckorongsérv (Herniated Disc): A gerincoszlop porckorongjainak sérülése, amely lehetővé teszi a belső, zselés anyag kiszivárgását, ami idegi irritációt és fájdalmat okozhat.

Gerincstenózis: A gerincoszlop csatornájának szűkülete, ami ideggyökerek szorítását okozhatja. Az idősebbeknél gyakoribb, és hosszabb ideig tartó álló vagy gyaloglás során jelentkező fájdalmat okozhat.

Ankylosing Spondylitis: Egy krónikus gyulladásos állapot, amely az ízületeket és a szöveteket érinti, és fokozatosan vezethet a gerinc merevvé válásához.

Spondylolisthesis: Amikor egy csigolya elmozdul a helyéről, és egy másikra csúszik. Ez lehet veleszületett vagy kialakulhat trauma, degeneráció vagy más tényezők miatt.

Osteoporózis: A csontritkulás, amely a csontok gyengüléséhez és törékenyebbé válásához vezet, beleértve a gerincoszlopot is.

Gerincdaganatok: A gerincben kialakuló daganatok, amelyek lehetnek jó- vagy rosszindulatúak, és nyomást gyakorolhatnak a környező struktúrákra.

Gerincgyulladások: Az ízületek és szövetek gyulladása a gerinc körül, mint például a reumatoid artritisz vagy az ankilozáló spondilitisz.

Gerincsérülések: Traumás sérülések, például balesetek vagy esések következtében, amelyek a gerincvelőt vagy az idegeket érinthetik.

Mi történik az ortopédiai konzultáció során

Ortopédiai magánrendelésünkön a vizsgálat a beteg részletes kórelőzményének felvételével kezdődik, amely nagy jelentőséggel bír a pontos diagnózis felállításával, valamint a kezelési terv meghatározásával kapcsolatban. A szakorvos kikérdezi a pácienst tüneteiről, panaszairól. korábbi betegségeiről, családjában halmozottan előforduló egészségügyi problémákra vonatkozóan. Az ortopéd szakorvos a fizikális viszgálatot követően, panaszoktól függően, a páciens állapotához és körülményeihez szabva állítja fel az ortopédiai kezelési tervet.

ÁRAINK

Ortopédiai szakorvosi konzultáció

34.900 Ft

Ortopédiai szakorvosi kontroll

29.900 Ft

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Ortopédiai szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Az ortopédiai magánrendeléssel és egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatos felmerülő kérdéseivel tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk ortopédiai szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.