Szemészeti magánrendelés II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Szemészet
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

Szemészet

Az egészséges látás és a szemek általános jóléte kulcsfontosságú a mindennapi életünkben való aktív részvételhez és életminőségünk megőrzéséhez. Szakértő szemészeti gondoskodásra van szükség annak érdekében, hogy fenntartsuk és optimalizáljuk látásunkat, valamint megelőzzük és kezeljük az esetleges szemproblémákat.

Legyen szó rendszeres szemvizsgálatról, látásproblémák kezeléséről, kontaktlencsék vagy szemüvegek illesztéséről, vagy akár speciális szemészeti eljárásokról, szakértőink készen állnak arra, hogy Önnek és családjának személyre szabott megoldásokat nyújtsanak.

Szemészeti szakrendelésünkön várjuk felnőtt valamint gyermek pácienseinket 14 éves kortól.

Milyen esetekben fordulhat hozzánk?

 • Rövidlátás: amelyben a távoli tárgyak homályosan látszanak, míg a közelben lévő tárgyak jól fókuszáltak.
 • Távollátás: egy olyan szemészeti állapot, amelyben a közelben lévő tárgyak homályosak vagy nehezen fókuszálhatóak, míg a távoli tárgyak általában tisztán látszanak.
 • Torzlátás: akkor jelentkezik, amikor a szaruhártya görbületi hibája áll fenn. A gyenge látóélesség szemüveggel, kontaktlencsével is kezelhető vagy súlyosabb esetben műtéti úton is korrigálható.
 • Szürkehályog: a szem egyik leggyakoribb betegsége, amely a szemlencse elhomályosulását jelenti. A szemlencse általában átlátszó, és a fénysugarak átengedésével segít a tiszta képek kialakításában a retinán. A szürkehályog esetén azonban a lencse elhomályosul, ami zavaros, homályos vagy elmosódott látást eredményez.
 • Kásadaganat: a faggyúmirigyek kivezető csövének elzáródása okozza.
 • Árpa: gyakori szemészeti probléma, amely akkor fordul elő, amikor a szemhéj mirigyei gyulladásos reakciót mutatnak.
 • Fibroma: jóindulatú elváltozásról (sejtburjánzás) van szó.
 • Ciszta: vízzel teli hólyag, amely a szemhéj bőre és a kötőhártya alatt egyaránt előfordulhat.
 • Kötőhártya-gyulladás: a kötőhártya egy átlátszó, vékony réteg, amely a szem belső felszínét borítja. Gyulladása különböző okokra vezethető vissza, beleértve a bakteriális és vírusos fertőzéseket.

Magán szemészeti szakrendelésünkön elérhető szolgáltatások

 • Látásélesség vizsgálata: szemészorvosunk ellenőrzi, hogy mennyire jól látja a tárgyakat a távolban és közelről, általában a Snellen-tábla vagy más látásvizsgálati táblák segítségével.
 • Refraktív vizsgálat: segít meghatározni, hogy szüksége van-e szemüvegre vagy kontaktlencsére, és ha igen, milyen erősségű lencse szükséges a látás korrekciójához.
 • Tonometria: a szemnyomás mérését jelenti, ami fontos az esetleges glaukóma korai felismerése szempontjából.
 • Szemfenék vizsgálata: a szemfenéket, azaz a retinát, az ereket és egyéb belső szerkezeteket vizsgáljuk meg, hogy az esetleges betegségeket vagy elváltozásokat azonosítsák, például a diabéteszes retinopátiát vagy a makuladegenerációt.
 • Szemszűrés: Szemészorvosunk vizsgálja a szem külső részeit, beleértve az íriszt, a szemhéjakat és a könnycsatornákat is, hogy azonosítsa a szemészeti problémák jeleit vagy egyéb eltéréseket.
 • Speciális tesztek: Attól függően, hogy milyen panaszok vagy tünetek vannak, a szemészorvos különféle speciális teszteket is elvégezhet, például színes látás tesztet, vizuális mezővizsgálatot vagy a szaruhártya állapotát mérő műszeres vizsgálatokat.

Mi történik a szemészeti konzulátció során?

A szemész szakorvos részletesen kikérdezi panaszairól, korábbi látással kapcsolatos problémáiról, szembetegségeiről. Vizsgálja a szem szerkezetét műszeres és fizikális vizsgálattal. Ellenőrzi a látásélességet és a színlátást. Megvizsgálja a szemfeneket, szemnyomásmérést, illetve szükség esetén műszeres  dioptriamérést is végez.

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Szemészeti szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg az alábbi videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk magán szenészeti szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.