Merevedési zavarok gyógyítása | II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Merevedési zavarok kezelése őssejt jellegű terápiával
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

MEREVEDÉSI ZAVAR GYÓGYÍTÁSA

MEREVEDÉSI ZAVAR OKAI
ŐSSEJT-JELLEGŰ PRF TERÁPIA
PRF TERÁPIA MENETE
PROGENITOR SEJT, MPS-TERÁPIA
MPS-TERÁPIA MENETE
ÁRAINK

MEREVEDÉSI ZAVAR OKAI

Maga a merevedési zavar egy tünet csupán, amely mögött több kórok is megbújhat. Ilyenek például a hormonális zavarok, pszichés terheltség, urológiai betegségek, és több más kórkép.


Magas vérnyomás betegség, cukorbetegség vagy anyagcsere zavarok eseteiben illetve 50-55 éves kor felett általánosan is kijelenthetjük (a már felhalmozott életviteli ártalmak miatt), hogy a 
merevedési zavarok egyik legfőbb oka az érrendszer állapotában bekövetkező negatív folyamatok együttes hatása,  melynek eredményeként a pénisz működése is korlátozottá válik. A merevedések ereje, tartóssága csökken, hogy akár már a hüvely penetrációját is korlátozzák.

Dr. Merth Gábor urológus szakorvosunk sok éves tapasztalattal rendelkezik merevedési problémák, prosztata panaszok kapcsán alkalmazandó új kezelési módszerekkel terápiákkal kapcsolatban.

ŐSSEJT-JELLEGŰ PRF TERÁPIA

Magyarországon elsőként az IQB Medicalban van lehetőség a merevedési zavarok őssejt-típusú eljárással való kezelésére, gyógyítására. A terápiának köszönhetően nagy sikerrel tudjuk javítani a merevedési zavarok tüneteit, amely javulás hosszabb távon is megőrízhető. 


A vérlemezkék (trombociták) direkt, gyógyító célú felhasználása egyre népszerűbb az orvostudomány számos területén és a módszer hatásosságát mostanra már több neves kutatás is megerősítette.
Ez az eljárás a saját vér feldolgozásával készít preparátumot, amiben a természetesen előforduló vérlemezke-koncentráció és a bennük lévő számos különböző növekedési faktorban gazdag molekulák feldúsulnak. Az említett molekulák szabályozzák a sejtek és szövetek regenerálódását. Ezen  folyamatokat használhatjuk ki a merevedési zavarok bizonyos típusainak gyógyításában.

A trombocitában gazdag szuszpenziós (PRF) kezelés a bennük lévő regeneratív anyagok segítségével a merevedési zavarokért felelős összes helyi tényezőn javítani tudnak, “megfiatalítva” az itt lévő ereket, idegeket, kötőszöveteket.

A terápia Peyronie betegség esetében is használható. A betegség okán a kialakult plakkok nehezítik a kielégítő szexuális tevékenységet. Ha ennél a kórképnél a preparátumot a plakkba fecskendezzük, nem csak a merevedések minősége javul, de számíthatunk a pénisz görbületének valamekkora javulására is.

Együttesen elmondhatjuk, hogy a trombocitákból származó regeneratív anyagok a pénisz egész szövetére jótékony hatással vannak.

PRF-TERÁPIA MENETE

A terápia maximálisan biztonságos, hiszen a saját testünk anyagait kapjuk vissza a kezelendő területbe, nincs szó gyógyszer mellékhatásról, egyéb hosszú távú szövődményről.


A dúsított trombocita elegyet
 helyileg a pénisz barlangos testeibe adjuk be, a kezelés nem megterhelő, esetenként apró véraláfutás jelentkezhet a szúrcsatorna helyén.


A kezelés többrétű folyamatokat indít el, korai és kései hatásokkal, így már pár nap után érezheti a kezelt páciens a hajnali merevedéseinek erősödését, spontán erekciók megjelenését. A kúra erőteljes válaszára átlagosan 6-8 hétre van szükség, amikorra már nem csak a pénisz merevedési paraméteri javulnak, de sokszor a különféle stimulusokra való érzékenysége is visszatér.

Az optimális eredmény elérésének érdekében 3 kezelés javasolt, melyeket 3 hetes periódusokban végzünk.  

Gyakori kérés, hogy fél-egy évente ismételjük meg az eljárást (egy-egy kezeléssel), hogy a spontán szexuális aktivitás, jobb teljesítmény lehetősége minél tovább fennmaradhasson.

A kezelés semmilyen korlátozással nem jár, miután kilép a klinikánk ajtaján, folytathatja szokványos tevékenységeit.

Az eljárás döntően az enyhe és közepesen súlyos vaszkuláris eredetű merevedési zavarokban hatásos  

PROGENITOR SEJT, MPS-TERÁPIA

A progenitor sejtek az  őssejtekhez  hasonlóan képesek sok különböző fajta testi sejtté alakulni. Ezek a sejtek az adott szövettípus valamely sejtjeivé válhatnak. A  sejtekben rengeteg olyan anyag található mely a szövetek regenerációjában vesznek részt ezáltal a gyógyító folyamatokban.

A terápia során saját testi mezenchimális progenitor sejteket használunk fel. Számos vizsgálatban kimutatták, hogy ezek a sejtek elősegítik a sejtnövekedést, a túlélést és a proliferációt, a neovaszkularizációt.  

A multipotens progenitor-sejt kezelés, MPS-kezelés abban különbözik a trombocita/plazma (PRF) kezelésektől, hogy a kifejezetten súlyos merevedési zavarok esetén is adhat esélyt a javulásra, illetve olyan esetekben adhat reményt, ahol már a pénisz szövetei sorvadásnak indultak, kizárólag a pénisz protézis beültetése jöhetne szóba, vagy még az sem.

MPS-TERÁPIA MENETE

A progenitor-sejteket speciális eljárás keretében, minimálisan invazív technikával az elülső has bőr alatti területeiből nyerjük ki. Emiatt fontos, hogy aki véralvadásgátló szert használ, időben felfüggessze az alvadásgátló gyógyszerét, megakadályozva egy nagyobb vérömleny kialakulását. A levett saját testi szöveteket kezeljük, amelynek eredményeként mezenchimális progenitor sejtszuszpenziót nyerünk, amit aztán a pénisz barlangos testébe injektálunk.


A kezelés hatása most is lépcsőzetes, a kisebb sikerek már pár nap múlva jelentkeznek, a komolyabb hatásokra pár hetet várni kell. Egy-egy eljárás alatt általában egy, maximum két alkalommal adunk sejtszuszpenziót (4-6 hetes különbséggel) illetve a kezelés remekül kombinálható a PRF kezelésekkel is.


A kezelés nem alkalmazható rákos betegség jelenléte esetében, illetve emoterápiában,
 sugárterápiában részesülő személyeknél. Rákkal kezelt, de igazoltan gyógyult személyeknél a kezelés elvégezhető.  

Mi történik az első konzultáció során?

A vizsgálat a merevedési zavarokkal jelentkező pácienseink részletes kórelőzményének felvételével kezdődik, amely nagy jelentőséggel bír a pontos diagnózis felállításával, valamint a kezelési terv meghatározásával kapcsolatban.

Az alapos kivizsgálás során feltárt problémák és kockázati tényezők alapján meghatározzuk az Ön hosszú távú egészségét leginkább szolgáló terápiás megoldásokat.

Áraink:

Szakorvosi konzultáció – merevedési zavar kezelése:

34.900 Ft

Urológiai PRF-kezelés:

220.000 Ft

Urológiai MPS-kezelés:

690.000 Ft

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk urológiai szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.