Általános laborvizsgálatok, szűrőcsomagok | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Labordiagnosztika, szűrőcsomagok
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

Labordiagnosztika

Magán laborvizsgálat Budapest

A hét minden napján, várakozási idő nélkül várjuk pácienseinket teljeskörű labordiagnosztikai szolgáltatásainkkal. Magán laborvizsgálataink igénybevételéhez nem szükséges beutaló, időpontfoglalást követően, akár aznap rendelkezésére állunk a mintavétel tekintetében. A laboreredményeket jellemzően 24-48 órán belül*, e-mailben juttatjuk el pácienseink részére.

A szokásos mintavételi labordiagnosztikai szolgáltatások mellett pácienseink számára, külön kérésre, a labordiagnosztikai leletek gyors kiértékelését is elvégezzük. Kóros elváltozás esetén azonnal szakorvoshoz irányítjuk a pácienst ezzel is támogatva a mielőbbi gyógyulást.

Labordiagnosztikai központunkban elérhetőek a külföldön évek óta, méltán népszerű gyorstesztek, amelyek azonnali eredményt adó gyorsdiagnosztikai eszközök. Több mint 80 féle tesztet használunk különféle betegségek kimutatására, fontos támpontot adva ezzel a pontos diagnózis mielőbbi felállításához.

Magán laborvizsgálatainkat kiegészítettük közkedvelt egészségügyi szűrőcsomag ajánlatokkal, de akár egyenként is kiválaszthatja az Ön számára leginkább megfelelő vizsgálat típusát.

 

* A leletek rendelkezésre állása a kért vizsgálattól függően változhat. Speciális vizsgálatok esetében akár több hét is lehet. A konkrét határidőkről bővebb tájékoztatást kollégáink tudnak nyújtani.

Általános laborvizsgálatok
Műtéthez kapcsolódó
Cukor kontroll
Szív és érrendszeri
Időskori
Tavaszi fáradtság

Általános laborvizsgálatok

Az általános szűrővizsgálatok során általános képet kaphatunk a szervezet legalapvetőbb életfunkcióiról és anyagcsere folyamatairól. Jelentőségük abban rejlik, hogy számos betegség már korai szakaszban, a panaszok megjelenése előtt is felismerhető. Az időben felfedezett elváltozásokat pedig további célzott vizsgálattokkal, illetve kezeléssel roppant hatékonyan lehet orvosolni.

 

Alap rutin csomag:

Az alap csomaghoz tartozó vizsgálatok jó áttekintést adnak szervezetünk legfontosabb funkcióiról, legfontosabb szerveink működéséről. Vizsgálati panelünket azoknak ajánljuk, akiknek panasza nincs, de szeretnének egy áttekintő képet kapni szervezetük állapotáról. A panel vizsgálatai során kapott, bármilyen komolyabb eltérés esetén további specifikus vizsgálatokra van szükség az eltérés okának tisztázására.

Csomag tartalma: Teljes vérkép, Teljes vizeletvizsgálat üledékkel, Vércukor, Összfehérje. Összkoleszterin, Triglicerid, Alanin-aminotranszferáz (GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Kreatinin, eGFR, Hugysav, Nátrium, Kálium.

 

Bővített rutin csomag:

A bővı́tett rutin csomag előnye, hogy komplexebb képet ad a páciens szervezetének állapotáról. Olyan vizsgálatokkal egészı́tettük ki a csomagot, melyek további, elsősorban differenciál diagnosztikai információval szolgálnak arra az esetre, ha valamelyik vizsgálat eredménye kóros eltérést mutatna. Általános panaszok esetén, mint gyakori fejfájás, gyengeség, általános rossz közérzet, sápadtság, fáradékonyság, javasolt a csomag elvégzése.

Csomag tartalma: Teljes vérkép, Teljes vizeletvizsgálat üledékkel, Vércukor, Összfehérje, Albumin, Összkoleszterin, LDL, HDL, Triglicerid, Aszpartát-aminotranszferáz (GOT), Alaninaminotranszferáz (GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz ALP, Kreatinin, eGFR, Karbamid, Hugysav, Nátrium, Kálium, Kalcium, Magnézium, Vas, Transzferrin, CRP

 

Gyulladásos labor csomag:

Gyulladás tartós fennállása súlyos szövődményekhez vezethet. A csomag vizsgálatai segı́tenek felismerni, hogy adott időpontban zajlik-e gyulladás a szervezetben, valamint tájékoztatást adnak a gyulladásos folyamatok mértékéről, bakteriális infekciók jelenlétéről és kezelésük hatékonyságáról is. Ajánlott a háttérben meghúzódó gyulladás felderı́tésére, illetve akut gyulladás gyanúja esetén (pl. műtétet követően) javasolt a vizsgálat, a fertőzés korai felismerése érdekében.

Csomag tartalma: Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Vérkép, CRP, LDH, Húgysav

Műtéti beavatkozás előtti csomagok

Műtéti alapcsomag helyi érzéstelenítéshez:

Regionális érzéstelenı́tés során meggátolják az ingerület eljutását a központi idegrendszerbe, helyi érzéstelenı́tők alkalmazásával. Ide tartozik többek között a lokális érzéstelenı́tés, az epidurális anesztézia és a spinális anesztézia is. Ez műtéti laborcsomag magában foglalja a legfontosabb laborvizsgálatokat, melyek altatás nélküli műtéthez szükségesek.

Csomag tartalma: Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Vérkép, Vércukor, Nátrium, Kálium, Karbamid, Kreatinin, Süllyedés, Apti, Protrombin

 

Műtéti alapcsomag altatáshoz:

Az altatásos műtétek előtt minden esetben szükséges laborvizsgálatot végeztetni. Ennek célja a páciens általános egészségügyi állapotának felmérése valamint segítségével kimutathatóak a műtéti eljárást megnehezítő tényezők. Az érzékelés mentes állapot gyógyszerek által érhető el, ezért is fontos, hogy az aneszteziológus a laborvizsgálati eredmények tükrében tudjon döntést hozni a felhasznált hatóanyagok tekintetében.

Csomag tartalma: Teljes vérkép, Teljes vizelet, Vércukor, GOT, GPT, GGT, Alkalikus foszfatáz (ALP), Karbamid , Kreatinin, Húgysav, Koleszterin , Triglicerid, CRP, INR, APTI

 

Műtéti bővített csomag altatáshoz: + vércsoport + ellenanyag:

A bővített csomag az altatásos alap csomagon kívül tartalmaz vércsoport meghatározást, amelyre akkor van szükség, ha ilyen jellegű információval, vizsgálati dokumentációval nem rendelkezik a páciens. Ezen felül a csomag része még a vércsoport ellenanyagszűrés, amelyből kiderül, hogy a páciens szervezete melyik antigénre termel ellenanyagot. Erre az információra egy esetleges vérátömlesztés esetében van szükség.

Csomag tartalma: Teljes vérkép, Teljes vizelet, Vércukor, GOT, GPT, GGT, Alkalikus foszfatáz (ALP), Karbamid , Kreatinin, Húgysav, Koleszterin , Triglicerid, CRP, INR, APTI, Vércsoport meghatározás + ellenanyag.

Cukor kontroll csomagok

A WHO Európai Régiójában mintegy 64 millió ember szenved cukorbetegségben. A betegség az érintettek számára szenvedést és nehézségeket okoz. A diabétesz szı́v- és érrendszeri betegségekhez (CVD), vaksághoz, veseelégtelenséghez, végtagvesztéshez vezethet. Éppen ezért kiemelt fontosságú a prevenció azaz a megfelelő szűrővizsgálatok elvégzése. Azon pácienseinknek ajánljuk, akik esetében felmerül a hyperglykaemia (magas vércukorszint) vagy hypoglykaemia (alacsony vércukorszint) gyanúja. A vizsgálat továbbá alkalmas terhességi diabétesz szűrésére, illetve diagnosztizált diabétesz esetén a kialakuló szövődményekre is felhívhatja a figyelmet.

 

Inzulin rezisztencia csomag

A vizsgálatot elsősorban olyan pácienseinknek ajánljuk, akiknél bármilyen ok miatt nagyobb a diabétesz előfordulásának valószı́nűsége: a családban előfordult diabétesz, túlsúlyos személyek (különösen a hasi tı́pusú elhı́zás veszélyes), mozgásszegény életmódot folytatóknak, fiatal hölgyeknek kimaradozó, rendetlen mensessel, egyéb hormonális rendellenességekkel, vagy akiknek policisztás petefészek szindrómájuk van.

Csomag tartalma: Vércukor 0, 60 és 120 perces, Inzulin 0, 60 és 120 perces, HOMA index

 

Diabetes csomag

A csomagban összeállı́tott vizsgálatok annak megı́télésére szolgálnak, hogy a diabéteszes beteg számára előı́rt terápia és a beteg életmódja (étrend, fizikai aktivitás) eredményes-e. A vizsgálatok eredménye jelzi a diabeteszes szövődmények megjelenésének rizikóját vagy annak meglétét is. A C peptid vizsgálat II-típusú diabéteszben segít annak eldöntésében, hogy mikor szükséges áttérni tabletta helyett az inzulin kezelésre. Inzulinkezelt betegnél az eredmény támpontot ad az inzulin dózisának megállapításához mind I-es, mind II-es típusú diabéteszben. Csomag tartalma: Teljes vérkép, Teljes vizeletvizsgálat üledékkel, Vércukor, Hemoglobin A1c, C peptid, Kreatinin, eGFR, Karbamid, Hugysav, Nátrium, Kálium, Összfehérje, Albumin, CRP, Összkoleszterin, LDL, HDL, Triglicerid, Vizelet mikroalbumin (MAU), Vizelet kreatinin (KREA)

Szív és érrendszeri csomagok

A kardiovaszkuláris megbetegedések világszerte vezető haláloknak számı́tanak. Hazánkban kiemelt figyelmet kell fordı́tani a betegség megelőzésére, mivel a szı́v- és érrendszeri betegségek okozta halálozás mintegy 45%-kal nagyobb, mint az EU-s átlag. Fontos tudni, hogy a szı́v- és érrendszeri betegségek sokáig tünetmentesek, egészen a legutolsó szakaszig, amikor bekövetkezik a váratlan, súlyos következményekkel járó esemény. Mindezért rendkı́vül fontos a prevenció, vagyis a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel.

 

Vérszegénység csomag

A csomag a vérszegénység tényének és mértékének, illetve vérszegénységet okozó alapbetegség megállapı́tására szolgál. Vérszegénységet a vashiányon kı́vül a vérképző rendszer, különböző megbetegedései is okozhatnak, valamint számos egyéb alapbetegség is. (krónikus infekció, vesebetegségek, stb.)

Csomag tartalma: teljes vérkép kenettel, retikulocyta szám, vas, transzferrin, ferritin, LDH, folsav, B12- vitamin, karbamid, kreatinin, teljes vizelet+ üledék, széklet vér

 

Trombózishajlam csomag

Mélyvénás trombózisról akkor beszélünk, hogyha vérrög (trombus) alakul ki a szervezet valamelyik mélyen (nem közvetlenül bőr vagy nyálkahártya alatt) futó vénájában. A mélyvénás trombózis veszélyes, sokszor halálos szövődményekkel járhat. A trombózishajlam genetikai kockázatának vizsgálatait, a leggyakoribb véralvadási genetikai mutációkat tartalmazza a csomag. A vizsgálatot elsősorban azoknak ajánljuk, akiknél a családban történt már mélyvénás trombózis vagy tüdőembólia, különösen 50 éves kor előtt.

Csomag tartalma: V- ös faktor Leiden mutáció, Prothrombin 20210 A allél, MTHFR- (c. C677T polimorfizmus)

 

Szív- és érrendszeri csomag

A szűrőcsomag elsősorban 50 év felettiek számára javasolt, de már korábban is hasznos lehet a vizsgálat, főleg ha a családban előfordultak szı́v- és érrendszeri betegségek. A szűrőcsomag célja, hogy tájékoztatást adjon a szı́v- és érrendszeri betegségek kialakulási rizikójának mértékéről.

Csomag tartalma: teljes vérkép, vércukor, összfehérje, albumin, összkoleszterin, HDLkoleszterin, LDL- koleszterin, triglicerid, homocisztein, Na, K, Ca, B-tipusú nátriuretikus peptid BNP, CRP

Időskori csomagok

Időskorban egyes betegségek gyakrabban kialakulnak, a páciensek sokszor több problémával küszködnek egyszerre. Az időskor előhozhat számtalan betegséget, melyeket rendszeres szűrővizsgálatokkal meg lehet előzni. Ezen vizsgálatoknak köszönhetően legtöbbször sikerül egy-egy betegséget még abban a stádiumban diagnosztizálni, amikor sikerrel gyógyı́tható, vagy legalább a súlyosbodása lassı́tható.

 

Csontritkulás csomag

Néma kórnak is hı́vják, mert kezdetben semmilyen klinikai tünetet nem okoz. Első jele gyakran egy kisebb baleset, például egyszerű elesés miatti csonttörés lehet. A csomag segı́tséget nyújt a csontritkulás okának kiderı́tésében ezáltal a hatékony terápia kiválasztásában. A vizsgálatot elsősorban azoknak ajánljuk, akik elmúltak 45 évesek, családjukban előfordult már csontritkulás mozgásszegény életmódot folytatóknak, pajzsmirigy- és mellékpajzsmirigy-betegségben szenvedőknek.

Csomag tartalma: Teljes vérkép, Kalcium, Magnézium, Foszfor, Alkalikus foszfatáz ALP, D vitamin, Parathormon, Oszteokalcin, β-Crosslaps, Vizelet kalcium, Vizelet foszfát, Kreatinin, eGFR

 

Női egészség 50+ csomag

A Női egészség 50+ laborcsomagunk ajánlott 50 év körüli Hölgyeknek, akik a klimax valamely tünetét észlelik magukon, vagy szeretnének általános képet kapni egészségi állapotukról. A vizsgálat eredménye segı́tséget nyújt az esetlegesen meglévő szı́v- és érrendszeri betegségek, reumás megbetegedések, valamint a pajzsmirigy betegségeinek kimutatásában.

Csomag tartalma: GOT, GPT, GGT, ALP, Összes bilirubin, Konjugált (direkt) bilirubin, Laktát dehidrogenáz (LDH), Kreatin-kináz (CK), Amiláz, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Inzulin, Glükóz , Nátrium, Kálium , Kalcium , Magnézium , Vas , Transzferrin, Ferritin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Reuma faktor (RF), Koleszterin, LDL koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép , Folsav, B12-vitamin, Általános vizeletvizsgálat üledékkel, TSH , FSH , Ösztradiol, D-vitamin

 

Reuma csomag

Abban az esetben indokolt a vizsgálat, ha az ı́zületi gyulladás gyanúját felvető idült ı́zületi fájdalom, ı́zületi merevség, gyulladás van jelen meghatározott testtájékokon (mint például a derék, csı́pő, nyak, mellkas), vagy a szem fájdalmas gyulladása (uveitisz) alakult ki. Különösen fontos a szűrővizsgálat férfiak esetében, ha a panaszok a harmincas évek végén kezdődtek.

Csomag tartalma: HLA- B27 (E)

Tavaszi fáradtság csomag

A tél elmúltával általánosnak mondható, hogy bágyadtak vagyunk és motiválatlanok. Azonban bizonyos tünetek esetén érdemes laborvizsgálatot végeztetni, mert a különféle hiányállapotoknak is hasonló tünetei vannak. Ilyenek lehetnek a sápadtság, szédülés, hajhullás, körömrepedezés és emelkedett pulzusszám. A vizsgálat elvégzése javasolt amennyiben a fenti tüneteket tapasztalja, illetve vérszegénységre, vashiányra utaló tünetei vannak.

Csomag tartalma: Teljes vérkép, Vas, Transzferrin, Teljes vaskötő kapacitás, Vércukor, TSH, Összkoleszterin, LDL, HDL, Triglicerid, Kortizol, Nátrium, Kálium, Kalcium, Magnézium, B12 vitamin, Szérum folsav, D-vitamin

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Laborvizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk laboratóriumi szolgáltatásainkkal az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.