Intervenciós radiologia II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Intervenciós radiológia
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

intervenciós radiológia

Intervenciós radiológiai szakrendelés az IQB Medical-nál

Egyre több ügyfelünk keresett meg bennünket azzal a kéréssel, hogy tevékenységünket több területen gyors és pontos szövettani, vagy egyéb mintavételi szolgáltatással, lehetőség esetén pedig minimál invazív terápiás beavatkozásokkal egészítsük ki.

Új szakterületünk az intervenciós radiológia: a specialista szakorvos képalkotó eszköz irányításával végez diagnosztikus mintavételt vagy terápiás értékű beavatkozást. Az orvostechnikai eszközök fejlődésével párhuzamosan egyre több betegség diagnosztikájára és/vagy gyógyítására is lehetőség van műtéti feltárás nélkül, a beteg számára sokkal kisebb terhelést és gyorsabb felépülést jelentő, úgynevezett „minimál invazív” intervenciós radiológiai módszerrel.

Orvosaink

Milyen esetekben forduljon hozzánk?

Az intervenciós radiológiai eljárások a nyitott, sebészeti feltárással járó illetve az endoscopos műtétek számos típusának, gyorsabb és biztonságosabb alternatíváját jelentik, mindemelett az ilyen beavatkozások után a páciensre sokkal rövidebb kórházi lábadozási idő is vár.

Szövettani mintavételre – biopsziára – a pontos diagnózishoz több betegség esetén lehet szükség:

  • Daganatos betegségek gyanúja esetén (mint például: máj, vese, emlő, pajzsmirigy, nyirokcsomó, vagy egyéb lágyrész daganatok), a pontos szövettani diagnózis meghatározásához szükséges szövettani mintavételre (core biopsia) van lehetőség.
  • Bizonyos epeúti problémák-epeelfolyási zavarok esetén epeúti drenázs végezhető az epe speciális katéteren keresztül való elvezetésével, amennyiben lehetséges úgynevezett stent („fémháló”) beültetésre is lehetőség van, ami az epe szabályos irányú elfolyását biztosítja a patkóbélbe.
  • Különböző testfelszíni, testüregi, ízületi, illetve egyéb szerven belüli kóros folyadékgyülemek lecsapolása is sok esetben intervenciós radiológiai módszerrel hatékonyan megoldható.

Intervenciós radiológiai eljárások előnyei

Az intervenciós radiológiai technika legnagyobb előnye, hogy a szakorvos a műtéti feltárást helyettesítve, helyi érzéstelenítésben, tűszúrásnyi résen, vagy néhány milliméteres bőrmetszésen keresztül bevezetett speciális eszközökkel végzi a fentebb említett diagnosztikus, vagy terápiás célú beavatkozásokat, mindezzel kisebb megterhelést és gyorsabb felépülést garantálva a beteg számára.

Specialistánk, dr. Szakál Tibor intervenciós radiológus szakorvos két és fél évtizedes radiológiai szakmai tapasztalattal, többek között egyetemi-klinikai szakmai múlttal a háta mögött vállalta, hogy az IQB Medical RC Egészségközpontban meghonosítja az intervenciós radiológiai ellátásformát.

A 2023-as évtől Szakál doktor általános ultrahang-diagnosztikai szakrendelése mellett intervenciós radiológiai ellátást is nyújtunk Egészségközpontunkban. Az ultrahang vezérelt intervenciós radiológiai beavatkozások teljes tárháza pácienseink rendelkezésére áll.

Intervenciós radiológia az IQB Medical-nál

A megfelelő technikai színvonal biztosításához nagy felbontású és pontosságú, fejlett funkciókkal bíró ultrahang-berendezésre és speciális, az adott beavatkozáshoz pontosan illő eszközökre van szükség. Egészségközpontunk a szükséges beruházásokat és fejlesztéseket elvégezte, hogy az elérhető legmodernebb eszközrendszer álljon a szakorvos és pácienseink rendelkezésére.

Egészségközpontunkban a fentiekben említett beavatkozások intervenciós radiológus szakorvos által történő elvégzése, valamint a minták tapasztalt patológus szakorvos által történő gyors és pontos elemzése is elérhető, így segítve pácienseinket a minél kevesebb megterheléssel járó ellátáshoz, valamint a betegség teljes körű kezeléséhez szükséges terápia minél pontosabb megállapításához.

Az IQB Medical RC Egészségközpont általános célja, hogy pácienseink ellátása lakóhelyükhöz közel, lehetőség szerint műtéti beavatkozás nélkül, a rendelkezésre álló legmodernebb technikai eszköztár alkalmazásával, minél kisebb fájdalommal és kockázattal, szövődménymentesen, rövid gyógyulási idővel valósuljon meg. E törekvés következő fejezete intervenciós radiológiai ellátásunk kiteljesedése 2023 folyamán.

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Intervenciós radiológiai vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk rendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.