Infektológia magánrendelés II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Infektológia
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

Infektológia

Infektológia magánrendelés

 

Az infektológia fertőző betegségekkel foglalkozó orvosi szakterület, ide tartozik minden kórkép, amit vírusok, baktériumok, gombák és paraziták okoznak.

A szakrendelés során, az infektológus szakorvos a klinikánkon elvégezhető rutin laboratóriumi, képalkotó és mikrobiológiai gyorsdiagnosztikai vizsgálatok leletei alapján a leggyakoribb lázas betegséget okozó infekciókat diagnosztizálja és kezeli.

Milyen esetekben forduljon hozzánk?

Lázas állapotok:

A fertőzések egyik vezető tünete a láz. Ha ismeretlen eredetű lázas állapot áll fenn, a szakrendelés során, az infektológus szakorvos a klinikánkon elvégezhető rutin laboratóriumi, képalkotó és mikrobiológiai gyorsdiagnosztikai vizsgálatok leletei alapján a leggyakoribb lázas betegséget okozó infekciókat diagnosztizálja és kezeli.

 

Hasmenéses állapotok:

Hasmenéses állapotokban a kivizsgálás első lépése a hasmenés fertőzéses eredetének igazolása vagy kizárása. Hasmenést vírusok, baktériumok, paraziták számos faja okozhat. Ezek között gyakori és ritkán előforduló kórokozókat is találunk. Hasmenés esetén tanácsos konzultálni infektológussal, aki javaslatot tesz a szükséges székletvizsgálatokra, melyek egy részét helyben el tudjuk végezni és kezelési tanáccsal látjuk el a pácienst.

 

Sárgasággal járó állapotok:

Májgyulladás tünete lehet a sárgaság. Májgyulladást sok esetben vírusok okoznak, de egyéb kórokozók is kiválthatnak. Esetenként sárgaság nem észlelhető, de rutin laboratóriumi vizsgálatok során a májfunkciós értékek magasabb értéke is jelezhet hepatitist. Vírusos májgyulladás szűrését tudjuk elvégezni infektológussal történt konzultációt követően.

 

Kiütéssel járó feltételezetten fertőző eredetű betegségek differenciáldiagnosztikája:

Bőrön jelentkező változatos kiütések, különösen, ha azok lázzal társulnak fertőzést jelezhetnek. Fontos az infektológussal való személyes találkozás és konzultáció a kiütéses állapotok kivizsgálása során.

Parazitás megbetegedések diagnosztikája és kezelése

 • Parazita okozta betegségek (pl. giardiosis, terhességi toxoplasmosis, cérnagiliszta, echinococcosis) gyanúja esetén differenciál diagnózis és kezelés
 • Malária endémiás területre utazás kapcsán megelőző gyógyszerek biztosítása
 • Zoonotikus (állatról emberre terjedő) betegségek diagnosztikája és kezelése
 • Kullancs által terjesztett betegségek (pl. Lyme-kór) megelőzése, diagnosztikája és kezelése
 • Védőoltások beadása

Infektológiai szakrendelésünkön elérhető szolgáltatásaink

 • Lázas állapotok differencial diagnosztikája, kivizsgálása
 • Utazási tanácsadás
 • Utazást megelőző oltások beadása és tanácsadás
 • Parazitológiai betegségek gyanúja esetén differenciál diagnózis
 • Trópusi eredetű betegségek differenciál diagnosztikája
 • Mikrobiologiai leletek értelmezése
 • Zoonitikus betegségek diagnosztikája és kezelése pl: Lyme-kor
 • Felnőttek nem utazással összefüggő oltásokkal kapcsolatos tanácsadása

Mi történik a infektológiai konzultáció során?

Infektológia magánrendelésünkön a vizsgálat a beteg részletes kórelőzményének felvételével kezdődik, amely nagy jelentőséggel bír a pontos diagnózis felállításával, valamint a kezelési terv meghatározásával kapcsolatban. A szakorvos kikérdezi a pácienst tüneteiről, korábbi betegségeiről, családjában halmozottan előforduló egészségügyi problémákra vonatkozóan. Az infektológus szakorvos kérhet még további vizsgálatokat, mint például labordiagnosztika a lehető legpontosabb diagnózis érdekében. Az alapos kivizsgálás során feltárt problémák és kockázati tényezők alapján meghatározzuk az Ön hosszú távú egészségét leginkább szolgáló terápiás megoldásokat.

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Infektológiai szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk magán infektológiai szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.