Gyermek bőrgyógyászati magánrendelés II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Gyermek bőrgyógyászat
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

gyermek Bőrgyógyászat

A gyerekek bőre sokkal vékonyabb és érzékenyebb, mint a felnőtteké, így könnyen károsodhat. Ezért indítottuk gyermek bőrgyógyászati szakrendelést Egészségközpontunkban.

A hozzánk bőrgyógyászati problémával érkező pácienseink, gyerekek és felnőttek egyaránt, nem csak tüneti kezeléssel távoznak, hanem gyógyító tevékenységünk középpontjában a bőrelváltozások háttérproblémáinak azonosítása és minél hatékonyabb terápiája áll – erről szól a holisztikus megközelítés.

A gyermek bőrgyógyászat fontos szerepet tölt be a gyermekek egészségének fenntartásában és a bőrproblémák kezelésében. Minden szülőnek fontos, hogy a gyermeke egészséges és boldog legyen, ezért kiemelten fontos a külön gyermekekre koncentráló bőrgyógyászati kezelés gyors elérhetősége.

Milyen esetekben fordulhat hozzánk?

Számos gyermekkori bőrbetegség létezik, amelyekkel foglalkozunk bőrgyógyászati szakrendelésünkön, ezek között megtalálhatók a következők:

Atópiás dermatitis (ekcéma): ez a leggyakoribb bőrbetegség a gyerekek körében, amely viszkető, vörös, száraz bőrrel jár, és téli időszakban különösen gyakori.

Fiatalkori akné: pattanásos bőr, kamaszkor kezdetén – amennyiben úgy érezzük, az átlagosnál több a pattanás, érdemes bőrgyógyász szakember segítségét kérni.

Vírusos bőrbetegségek: például bárányhimlő és kanyaró.

Uszodaszemölcs, azaz Molluscum contagiosum: vírusos bőrbetegség, amelynek jellemzője a bőrön megjelenő kis, kiemelkedő, gömbölyű kinövések.

Szemölcs: vírusos bőrbetegség, amelynek jellemzője a bőrön megjelenő kiemelkedő, szemölcsök.

Ótvar: bakteriális bőrbetegség, amely a bőrön megjelenő hólyagos, viszkető kiütéseket okoz.

A valóságban persze sokkal több gyermekkori bőrbetegség létezik, amelyeket a specialista tud pontosan diagnosztizálni és hatékonyan kezelni. Az egyetlen módja annak, hogy megelőzzük a bőrbetegségek kialakulását és a lehető leghamarabb kezeljük őket, ha rendszeresen ellenőriztetjük a gyermek bőrét a gyermek bőrgyógyásznál.

A gyermek specialista bőrgyógyászok a legkisebb problémák észlelésére és kezelésére is képesek, például a pikkelysömör vagy az atópiás dermatitis kezelésére. A rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzés segíthet megelőzni a későbbi bőrproblémákat és garantálni a lehető leghamarabb megvalósuló kezelést.

Diagnosztikai felszín

Bőrünk diagnosztikai felszín, amely a belső szervek elváltozásának tükre. Bőrünk állapotából a nagy tapasztalatú specialisták következtetni tudnak az immunrendszer, a tápcsatorna, a hormonális rendszer, a keringés problémáira.

A gyermekekre specializált bőrgyógyászat fontos szerepet játszik a gyermek egészségének fenntartásában, hiszen a bőr a legnagyobb szervünk, amely védi a belső szerveinket a külső hatásoktól. A gyermek bőrgyógyászok szakképzett orvosok, akik képesek megérteni és kezelni a gyerekek bőrével kapcsolatos problémákat.

A gyerekek bőre gyakran érzékeny és sérülékeny, és ha nem kezelik megfelelően, az komoly problémákhoz vezethet. A gyermek bőrgyógyász képes a bőrgyulladások, allergiás reakciók, bőrgyógyászati betegségek és a bőrön megjelenő paraziták diagnosztizálására és kezelésére.

A rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzés fontos a gyerekek egészségének fenntartásához, mivel a gyermek bőrgyógyász képes a korai jelek észlelésére, és megfelelően kezelni a problémát, mielőtt tovább súlyosbodna. A bőrgyógyászati ellenőrzések segíthetnek megelőzni a komolyabb bőrbetegségek kialakulását és fenntartani a gyermek bőrének egészségét.

Mi történik a bőrgyógyászati konzulátció során?

Konzultációnk a gyermek és az őt kísérő hozzátartozó részletes kórelőzményének felvételével kezdődik, amely alapvető fontosságú a pontos diagnózis felállításával, valamint a kezelési terv meghatározásával kapcsolatban. Specialista szakorvosunk kikérdezi páciensünket és hozzátartozóját tüneteiről, korábbi betegségeiről, a családban esetleg halmozottan előforduló egészségügyi problémákról. Ezt követően valósul meg a bőr elváltozásainak fizikális elemzése, esetlegesen a hám és az irha részletes vizsgálata. A bőrgyógyász szakorvos kérhet további vizsgálatokat, például labordiagnosztikai vagy belgyógyászati területen, hogy bizonyos szervek érintettségét kizárhassa. Az alapos kivizsgálás során feltárt problémák alapján javasolja gyermek bőrgyógyászati specialista szakorvosunk az optimális terápiát.

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Gyermek bőrgyógyászati szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg az alábbi videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a 06 1 553 3333 -as telefonszámon.

 

Várjuk magán gyermek bőrgyógyászati szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.