Magán diabetológia 2 kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Diabetológia
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

Diabetológia

Diabetológiai magánrendelésünkön a szervezet cukor-anyagcseréjének zavaraival, a diabétesz, vagyis a cukorbetegség megelőzésével, gyógyításával foglalkozunk.

Dr. Pál Zsolt diabetológus szakorvosunk kivizsgálja a cukorbetegség rizikófaktorait, többek között kideríti, hogy fenáll -e inzulinrezisztencia, azaz cukorbetegséget megelőző állapot.  Belgyógyászati és állapotfelmérő vizsgálatok után történik meg a terápia meghatározása, a vércukorszint beállítása, majd annak folyamatos kontrollja.

A diabetológiai tanácsadást általában három-négy havonta ajánlott felkeresni.

Pácienseinknek lehetősége van szükség esetén dietetikai tanácsadáson is részt venni, ahol egyénre szabott étrend ajánlást, életmód-tanácsadást is kaphatnak. Ennek betartása jelentősen hozzájárulhat a cukorbetegség hatékony kezeléséhez.

Fejlett labordiagnosztikai háttérrel rendelkezünk, így laborvizsgálatok esetében akár aznap – a szakorvosi vizsgálatot követően – állunk azonnali rendelkezésére.

Milyen esetekben forduljon hozzánk?

A cukorbetegség oka a hasnyálmirigy által termelt inzulinhormon hiánya, a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlenségének hátterében pedig inzulinrezisztencia áll.  A cukrobetegség legfontosabb tünete a laboratóriumi vérvizsgálatnál mért ismételten magas vércukorszint. Ha az éhgyomorral mért vércukor értéke magasabb, mint 6 mmol/l, és ha a vércukor érték másfél órával az étkezés után meghaladja a 8 mmol/l-t, érdemes felkeresnie szakrendelésünket.

A cukorháztartás zavarának tünete lehet még:

  • fáradékonyság,
  • nehezen csillapítható éhség- és szomjúságérzés,
  • fokozott vizeletürítés,
  • látásromlás,
  • bőrviszketés,
  • gyakori húgyúti fertőzések,
  • hirtelen fogyás.

Cukorbetegség kialakulásának esélyét növeli, amennyiben a családban már előfordult cukorbetegség, elhízás, magas vérnyomás, koszorúérbetegség. Fenti esetekben célszerű mielőbbi diabetológiai szakorvosi vizsgálatot végeztetnie.

Hogyan zajlik a diabetológiai konzultáció?

A vizsgálat a beteg részletes kórelőzményének felvételével kezdődik, amely nagy jelentőséggel bír a pontos diagnózis felállításával, valamint a kezelési terv meghatározásával kapcsolatban. A szakorvos kikérdezi a pácienst tüneteiről, korábbi betegségeiről, családjában halmozottan előforduló egészségügyi problémákra vonatkozóan. A belgyógyász szakorvos kérhet még további vizsgálatokat, mint például labordiagnosztika a lehető legpontosabb diagnózis érdekében. Az alapos kivizsgálás során feltárt problémák és kockázati tényezők alapján meghatározzuk az Ön hosszú távú egészségét leginkább szolgáló terápiás megoldásokat.

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Diabetológiai szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg az alábbi videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

 

Várjuk diabetológia magánrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.