Pollenallergia | Allergológia magánrendelés | iqbmedical.hu
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél
Inhalatív pollenallergia panel

Egyetlen vérvétel segítségével kiderítheti melyik növény pollenje okozza felsőlégúti panaszait.
Allergológiai szakrendelésünk keretében, szakorvosaink segítik Önt leletének értelmezésében és terápiás javaslatokat adnak kellemetlen tüneteinek megszüntetésének érdekében.

Közzétéve: 2022.07.22.

Pollenallergia diagnosztikája
és kezelése az RC Egészségközpontban

A szezonális pollenallergia napjainkra szinte népbetegségé vált és az allergia által kiváltott panaszok sokak életét megkeserítik. Kevesen tudják azonban, hogy az allergia gyakorlatilag saját immunrendszerünk túlzott reakciója különféle anyagokra.  Ilyenek például a virágok pollenjei is, amelynek antigénjei gyulladásos folyamatokat indítanak el szervezetünkben.

Pollenallergia a légutak és a szem szaruhártyájának a gyulladását okozzák, és az alábbi tünetekben nyilvánulnak meg:

  • szénanátha,
  • légszomj,
  • gyomor-bélrendszeri panaszok,
  • migrén,
  • fáradtság,
  • alvászavarok és esetenként depresszió is jelentkezhet.

Ha az allergén bekerül a tüdőbe, asthmás tüneteket is okozhat: nehézlégzés, köhögés, köpetürítés, sípolás.

Az allergén az emésztőrendszerben is okozhat gyulladást,amelynek tünetei: hasi fájdalom, hányinger, hányás, hasmenés, puffadás, emésztési-, felszívódási zavarok.

A bőrön jelentkező allergiás reakciók, mint az ekcema vagy a csalánkiütés bőrpírral, duzzadással, esetleg hólyagképződéssel járnak.

Derítse ki, mely növény váltja ki allergiás panaszait! Foglaljon időpontot vérvételes allergia tesztünkre, most 20.800 Ft-os áron.

Inhalatív pollenallergia panelünk tartalma: parlagfű, feketeüröm, lándzsás utifű, fehérliba paréj, ballagófű, éger, nyír, mogyoró, tölgy, fűz, illatos borjúpázsit, angolperje, réti komócsin, termeszett rozs, pelyhes selyemperje.

Tapasztalataink szerint a leggyakoribb megbetegedést a parlagfű okozza, amelynek szezonja augusztus elejétől szeptember végéig tart és legtöbbször szénanáthára utaló tünetekkel jelentkeznek pácienseink szakrendeléseinken.

A szénanátháról sokan úgy vélekednek, hogy ártalmatlan, azonban ez egy krónikus betegség, amit ajánlott komolyan venni.  Az allergiás nátha sajnos nem múlik el egyszerűen. Kezelés nélkül, elhúzódhat és idővel allergiás asztma szövődménye léphet fel, amelynek következtében a szénanátha és az asztma gyakran egy életen át megmaradnak.

Amennyiben elhúzódó, allergiára utaló felső légúti panaszai vannak, célszerű ellátogatni allergológiai szakorvoshoz.

Allergológiai szakrendelésünkről az alábbi linken tájékozódhat: Allergológia magánrendelés II. kerület | iqbmedical.hu