Long life férfi szűrőcsomag, vélemény | iqbmedical.hu
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél
LONG LIFE SZŰRŐPROGRAM

Pácienseink mondták Egészségmegörző programunkról

Közzétéve: 2022.06.17.

Nem félni, hanem cselekedni kell!

Nem éreztem fájdalmat, mielőtt jelentkeztem volna a szűrőprogramba. Leginkább egy bevásárlás után gondolkodtam el azon, hogy ahová a koronavírus-járvány alatt jártunk, ott érdemes lenne kipróbálni a szűrést, ha már olyan aktívan hirdetik.

47 éves vagyok, egy dinamikus informatikai céget vezetek. Olyan iparágban, amely a járványt meg sem érezte. Igaz, a koronavírus a családot megterhelte, mindenki elkapta, de szerencsére senki sem került kórházba. Beférkőzött az életünkbe a betegség, ezért már tavaly év végén gondolkoztam azon, hogy lehet, hogy el kellene mennem egy alaposabb kivizsgálásra.  Abba viszont nem ástam bele magam, hogy milyen vizsgálatokat érdemes megcsináltatni.

Az IQB Medical egészségmentora érthetően magyarázta el nekem, mind apaként, mind cégvezetőként, hogy miért és milyen szűrőcsomagot érdemes a kollégáimnak és magamnak választani. Végül a Gold csomag mellett döntöttünk és pár nappal később már ott is voltam náluk teljes kivizsgáláson.

A laboreredményekhez szükséges vizsgálatokat gyorsan megoldották a nővérek, a különféle orvosokkal való beszélgetésen és az ultrahang-vizsgálaton nem találtak semmi eltérést, így meg is nyugodtam. Aztán pár nappal később hívtak telefonon, konzultációs időpontot egyeztetni. A főorvossal való beszélgetésen kiderült, hogy a PSA szintem a normálértéknél jóval magasabb, annak ellenére, hogy semmilyen jelét ennek korábban nem éreztem.

Természetesen jól megijedtem, elolvastam a „Dr. Google”-ben mindent, ami csak elérhető volt a prosztatadaganatról, meg is nyugodtam, hogy az emlékeimhez képest ma már mennyire jól gyógyítható betegség – mindenhol hozzátették: „Ha időben ismerik fel.”

Az IQB Medicalben nem csalódtam: nem engedték el a kezemet, végigvezettek a szükséges diagnosztikus folyamaton, és pár héttel később kiderült: minden rendben, nincs értelme aggódni a magas PSA-szint miatt, nem merül fel a rák gyanúja. Később tudtam meg, én voltam az egyik abból az öt betegükből, akiknél találtak valamilyen problémát, ami után tovább nyomoztak. Szerencsére a kollégáim teljesen egészséges szűrővizsgálatot produkáltak.

Itt fogadtam meg, hogy mostantól évente, tavasz közepén, a születésnapom előtt elmegyek egy teljes kontrollra, ettől is nyugodtabb lesz az életem…