Neurológia Archívum - IQBMedical
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

SZAKTERÜLET: neurológia

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák): Szegedi Tudományegyetem általános orvos (2016), neurológia szakvizsga (2021), aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvosjelölt (folyamatban)

 

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek):
Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinika

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve): magyar, lengyel, angol

ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek): általános neurológiai kórképek, időskori demencia szűrés, stroke utánkövetés, Sclerosis Multiplex, Parkinson-kór, Myasthenia Gravis és egyéb neuroimmunológiai kórképek

 

RÖVID BEMUTATKOZÁS:

 Dr. Biernacki Tamás 2016-ban szerezte meg általános orvosi diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen. Már medikusként is a neurológiai szakterületre specializálódott, diplomája megszerzését követően pedig az SZTE Neurológiai Klinikán kezdte meg rezidensi képzését, valamint az SZTE Doktori Iskolájában is beiratkozott.

 PhD-fokozatát 2020-ban szerezte meg „Sclerosis multiplex – Új adatok a sclerosis multiplex epidemiológiájában, pszichopatológiai tünetek hatása a sclerosis multiplexes betegek életminőségére” című disszertációjával, 2021-ben sikeres neurológiai szakvizsgát tett. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen és több magyar állami intézményben dolgozik neurológus szakorvosként, emellett aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvosi képzést folytat.

Az általános neurológiai betegségek kezelésén túl szakterülete a neuroimmunológia, főként a Sclerosis Multiplex, valamint az időskori demencia kezelése.