Húgyúti fertőzések | Magán nőgyógyászat II. kerület | iqbmedical.hu
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél
Visszatérő húgyúti fertőzés diagnosztikája és kezelése

Egyes felmérések szerint minden tizedik nő küzd gyakran jelentkező felfázással. Kezdje meg időben a terápiát, látogasson el Nőgyógyászati szakrendelésünkre.

Közzétéve: 2022.05.05.

Foglalkozzon saját egészségével is!

Rengeteg nő szenved felfázás azaz hólyaghurut, húgyúti fertőzés miatt, melyet okozhat hideg is, de az esetek többségében a betegséget egy, a szervezetünkben jelen lévő, E-coli nevű baktérium okozza. A tünetek jelentkezését követően rendkívül fontos, hogy a fertőzés kezelése mielőbb kezdetét vegye, ugyanis a baktérium a húgycsőből vagy a húgyhólyagból gyorsan átkerülhet a vesébe, ahol kezeletlen esetekben akár vesemedence-gyulladást is okozhat.

Amennyiben a fertőzés hat hónapon belül kétszer vagy annál többször fordul elő, akkor visszatérő hólyaghurutról beszélünk. Egyes felmérések szerint minden tizedik nő küzd ezzel a problémával, amely rendkívül negatív hatással van az életminőségre. A kellemetlen és fájdalmas tüneteken kívül gyakran társul a betegséghez enyhe vagy akár közepes fokú szorongás is.

Visszatérő húgyúti panaszok esetén az akut fertőzés kezelésén túl, fontos egy jól kialakított kezelési terv felállítása, amelynek segítségével megelőzhető a betegség kiújulása.

Az alábbi tünetek megjelenése esetén mielőbb keresse fel nőgyógyászati szakrendelésünket:

  • alhasi fájdalom
  • visszatérő fertőzés
  • fájdalmas vizelés
  • gyakori vizelési inger