Magán ultrahang diagnosztika Budapest II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Ultrahang Diagnosztika
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

Ultrahang Diagnosztika

Magán hasi ultrahang Budapest

Az ultrahang diagnosztika közkedvelt a képalkotó eljárások körében. Népszerűségének oka, hogy az ultrahang vizsgálat által lehetővé válik az emberi test részeinek kétdimenziós ábrázolása invazív beavatkozás nélkül. Az ultrahang vizsgálat eredményei teszik lehetővé a továbbiakban szükséges vizsgálatok legspecifikusabb kiválasztását.

Az ultrahang vizsgálat a szervezetre nem ártalmas, igény szerint ismételhető, bármikor elvégezhető, sőt 50 éves kor fölött mindkét nemnél javasolt a rendszeres ultrahang vizsgálat. Panaszok esetén nagy jelentőséggel bír a szervezet képalkotó diagnosztikai vizsgálata, mivel segítségével a szervezet bizonyos részeinek képi ábrázolása nagyban hozzájárul a pontos diagnózis felállításában. Legmodernebb ultrahang berendezéseinkkel kiváló szakorvosaink állnak pácienseink rendelkezésére.

Orvosaink

Milyen esetekben forduljon hozzánk?

Szakrendelésünket jellemzően két esetben javasolt felkeresni. Egyrészt rendszeres szűrővizsgálat céljából, illetve szakorvos javaslatára.

Ultrahang diagnosztikai szakrendelésünkön elérhető szolgáltatásaink

Hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat:

  • Magánrendelésünkön hasi ultrahangot végzünk, emellett hasnyálmirigy, máj, lép, epehólyag, vesék, húgyhólyag, méh (nők), petefészkek, here, a prosztata (férfiak) hasüregben futó nagyobb erek, nyirokcsomók képalkotó diagnosztikai vizsgálata.

 

Szív ultrahang vizsgálat:

  • A szív ultrahangos vizsgálatának eredménye kiemelt fontosággal bír a kardiológus számára, segítségével számos betegséget ki lehet szűrni. Jelentős információkkal szolgál a szív kamráinak méreteivel, falainak állapotával, a vér áramlásával, a billentyűk mozgásával és az esetleges elváltozásokkal kapcsolatban.

 

Nyaki lágyrész ultrahang és doppler vizsgálat

  • A nyaki lágyrész ultrahang vizsgálat a bőr alatt lévő elváltozásokról, izmok szerkezeti eltéréseiről, csomók jelenlétéről ad információkat.
  • A Doppler vizsgálat során az artériákat vizsgáljuk. Vér áramlás, érfali meszesedés, és az ennek következtében kialakuló érszűkületek esetleges meglétének diagnosztikája végezhető el.

 

Egyéb lágyrész ultrahang vizsgálat

  • Izmok, zsírszövet, kötőszövet, erek és nyirokcsomók képalkotó diagnosztikai vizsgálatai tartoznak ide.

 

Pajzsmirigy ultrahang vizsgálata:

  • Pajzsmirigy lebenyek szerkezetének, méretének vizsgálata. Gyulladások, göbök, ciszták mutathatóak ki a diagnosztika során.

 

Here ultrahang vizsgálat

  • Segítségével kimutathatóak vérellátási zavarok, gyulladások, daganatok, heresérv, visszértágulatok. Vizsgáljuk a here körüli vénákat, artériákat, szöveti szerkezetét, a here körüli artériákat, herezacskóban, mellékherében található esetleges eltéréseket.

 

Emlők ultrahang vizsgálata:

  • Emlő ultrahang magánrendelésünkön a vizsgálat fájdalommentes, nem jár sugárterheléssel. A vizsgálattal szöveti- és szerkezeti elváltozások mutathatóak ki, amelyek lehetnek ciszták, daganatok. Szűrővizsgálat szerűen az emlő ultrahang vizsgálata jóval kisebb megterheléssel jár mint a mammográfiai vizsgálat ezért ezen vizsgálatot megelőzően az esetleges elváltozások azonosítása céljából javasolt az emlő ultrahang vizsgálat elvégzése. 

 

Hüvelyi ultrahang vizsgálat

  • A vizsgálat alkalmával a méh, a petefészkek, petevezetők és azok környezete vizsgálhatóak, mint például a szervek és a méhnyálkahártya nagysága, szerkezete. Többek között fény derülhet a petefészkek és a méh cisztás elváltozásaira vagy akár daganatos megbetegedésekre.

Link:Nőgyógyász

 

Kardiológia és angiológiai ultrahang vizsgálatok

  • Központunkban elérhető szívultrahang, carotis ultrahangos vizsgálata, illetve alsó végtagi vénák és artériák color doppleres vizsgálata. További információkért keresse fel kardiológiai szakrendelésünket.

Link:Kardiológus

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Ultrahang diagnosztikai szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a melékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.