Magán reumatológia II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Reumatológia
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

Reumatológia

Magán reumatológus 2 kerület

A reumatológia a mozgásszervi megbetegedések konzervatív (nem műtéti) kezelésével foglalkozik.  A reumás megbetegedések gyulladás vagy kopás következtében fájdalmat, merevséget, duzzanatot, gyengeséget, működészavart okoznak a gerincben, ízületekben, az izmokban, és az ínakban.

A reumatológus  a kopásos elváltozások, lágyrész reumatizmus (pl.tenisz könyök, golf könyök) mellett főként a gyulladásos reumatológiai kórképekkel (pl.sokízületi gyulladás, rheumatoid arthritis, Bechterew kór) foglalkozik melyek lehetnek elsődlegesen reumatológiai eredetűek de társulhatnak anyagcsere betegségekhez, bőrbetegségekhez, gyulladásos bélelváltozásokhoz ill egyéb szervrendszereszek betegségeihez, szeptikus állapotokhoz is. A szisztémás autoimmun megbetegedések feltárása, gyógyítása is munkájának sarkalatos pontja.

 

Célunk, hogy a reumatológiai panaszokkal hozzánk fordulók minél rövidebb idő alatt pontos diagnózishoz jussanak és lehető leggyorsabban kezdjék el a számukra megfelelő konzervatív kezelést ezzel is elkerülve a felesleges, kockázatos műtéti beavatkozást.

Orvosaink

Milyen esetekben forduljon hozzánk?

 • Ízületi -és izomfájdalom mely nem sérülésből származik
 • Ízületi gyulladásra utaló fájdalom, nyomásérzékenység, duzzanat, bőrpír
 • Hosszú ideje fennálló ízületi merevség
 • Nyak, hát és deréktáji fájdalom
 • A gerincből kisugárzó fájdalmak
 • Csontritkulás gyanúja
 • Egy vagy több ízület gyulladása mely szem, bőr, bél vagy egyéb gyulladásos folyamatokhoz társul

Reumatológiai szakrendelésünkön elérhető szolgáltatások

 • Reumatológiai konzultáció
 • Reumatológiai kontrollvizsgálat
 • Laborvizsgálat
 • Konzervatív terápia, gyógytorna

Mi történik a reumatológiai konzultáció során?

A reumatológiai vizsgálat a beteg részletes kórelőzményének felvételével kezdődik, amely nagy jelentőséggel bír a pontos diagnózis felállításával, valamint a kezelési terv meghatározásával kapcsolatban. A szakorvos kikérdezi a pácienst tüneteiről, korábbi betegségeiről, családjában halmozottan előforduló egészségügyi problémákra vonatkozóan.

A reumatológus szakorvos kérhet még további vizsgálatokat, mint például
labordiagnosztika, képalkotók a lehető legpontosabb diagnózis érdekében. Az alapos kivizsgálás során feltárt problémák és kockázati tényezők alapján meghatározzuk az Ön hosszú távú egészségét leginkább szolgáló terápiás megoldásokat.

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Reumatológiai vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk rendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.