Regeneratív ortopédia II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Ortopédia
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

Regeneratív Ortopédia

Regeneratív ortopédia
Izületi panaszok műtét nélküli kezelése

Az ízületi fájdalomnak számtalan oka lehet. Porckopások, artrózis, krónikus ízületi vagy íngyulladás, teniszkönyök, ugrótérd, golf-könyök, befagyott váll, vállízületi fájdalom, alagút szindróma, térdszalag sérülés, térdízületi gyulladás, degeneratív csípő betegség.

Ezek a betegségek mind komplex megközelítést igényelnek, és a kezelések során a konzervatív és műtéti megoldások mellett vagy helyett egyre gyakrabban merülnek fel a regeneratív ortopédia kezelései.

A regeneratív ortopédia az egyik legmodernebb és leghatékonyabb terápiás módszer

Célja, az izületi betegségekkel összefüggő mozgásszervi panaszok megszüntetése, műtéti beavatkozások elkerülése. E mellett a szakterület kezelései segítik az ortopédiai műtétek utáni regenerációt, a sporthoz, illetve napi életvitelhez való gyors és teljes visszatérést.

A regenerációs medicina mindenkinél alkalmazható, életkori megkötés nélkül, de hatásossága elsősorban 75 éves kor alatt illetve aktív sportolóknál és karrierjük során korábban sportoló pácienseknél a legeredményesebb. A kezelés sikeres kimenetele nagyban függ a gyulladás és izületi károsodás mértékétől, de tapasztalataink szerint az esetek 90%-ban jelentős javulásról számolnak be pácienseink a terápiát követő 2-3 hét elteltével.

Regeneratív ortopédiai kezeléseink

Szakrendelésünkön jellemzően az alábbi kezeléseket ajánlunk pácienseink számára:

PRF-terápia (Vérlemezkékben gazdag fibrin terápia):
Saját vérből nagy mennyiségű növekedési faktorokat, citokineket és egyéb elemeket nyerünk ki, amelyek jótékony hatással bírnak a gyulladt szövetekre.

Kombinált PRF-terápia: A PRF kezelés során humán-eredetű kollagén-készítményt is injekciózunk a beteg ízületbe. Ezzel segítjük elő a porc legfontosabb alkotóelemének, a kollagénnek a beépülését. A kombinált kezelés, tapasztalatunk alapján a PRF-kezelés hatásfokának és tartósságának nagyfokú emelkedését eredményezi.

RMS-terápia (Regeneratív Mozgásszervi Stroma terápia):
Saját, bőr alatti szövetekből nyerünk ki stromasejteket, mezenchimális őssejteket, amelyek a krónikus gyulladás megszüntetése mellett a porc-, izom- és ínszövetek regenerációját is elősegítik.

PRF-terápia

Egy egyszerű vénás vérvételt követően véralvadásgátló adagolása nélküli centrifugálás következik. A centrifugálás összetett eredményt hoz, amely nem tartalmaz a szervezet szempontjából idegen anyagot, de nagy mennyiségű, növekedési faktorokat, citokineket és egyéb elemeket igen, amelyek jótékony hatással bírnak a gyógyulásra. Segítségével a természetesnél jóval gyorsabb gyógyulási folyamat érhető el az ortopédiai rendellenességek kezelése során. A PRF-technika a regeneratív ortopédia egyik meghatározó módszere.

A PRF-terápiának közvetlen gyulladáscsökkentő, ezáltal fájdalomcsillapító hatása van, a beavatkozás után antibiotikum adására nincs szükség, az eljárás vérhígítót szedő pácienseknél is alkalmazható.

A kezelés első lépésben a krónikus gyulladás megszüntetését végzi, természetes úton. A krónikus gyulladás megszüntetését követően a természetes porc-termelés visszaáll. A porcsejtek által termelt, a porcszövetet képző fehérje-láncok képzése újra indul. A beadott kötőszöveti őssejtek hatására ez a porcszövet-termelés az adott életkor sajátosságához képest nagyságendekkel gyorsabban fog történi.

humán kollagénnel kombinált prf-terápia

IQB Medical Magyarországon elsőként teszi elérhetővé a humán kollagén kezeléssel kombinált trambocitában gazdag vérplazma kezelést (PRF) ízületi bántalmak gyógyítására. Az új kezelést első sorban azoknak ajánljuk, akik közepes vagy súlyos fokú ízületi kopástól szenvednek. A kezelést térd, váll, csipő és boka degeneratív elváltozása esetén alkalmazzuk.

Az eljárás során a PRF kezeléssel együtt a humán-eredetű kollagén-készítményt is a beteg ízületbe injekciózzunk, ezzel segítjük elő a porc legfontosabb alkotóelemének, a kollagénnek a beépülését. A kombinált kezelés, tapasztalatunk alapján a PRF-kezelés hatásfokának és tartósságának nagyfokú emelkedését eredményezi.

Az eljárás két újdonságot is tartalmaz. Az általunk használthoz kollagén készítmény humán eredetű, ezért annak hatásfoka jóval magasabb a legtöbb helyen használt kollagén típushoz  képest. A másik újdonság, hogy PRF terápiával együtt alkalmazzuk, ami támogatja a kollagén ízületbe történő beépülését, így növelve az ízületi regeneráció hatékonyságát.

A kezelést minden korosztályban, a járóbeteg-ellátásunk keretében elvégezhető, jelentősebb megterhelést nem jelent a páciens számára.

RMS-terápia

2022 végén kezdtük el egy kifejezetten a térdízületi panaszok regeneratív kezelésére kifejlesztett új készletet használni.  A speciális RMS (Regenerativ Mozgásszervi Stróma terápia) -módszertan lényege, hogy a páciensnél közvetlenül a saját bőr alatti zsírszövetéből nyerjük ki a kötőszöveti őssejteket, támasztó és stróma sejteket. Az RMS terápia előnye, hogy térdizületi panaszok esetén magas arányban képes kiváltani a műtétet, és hosszútávú megoldást nyújt.

Az elterjedt Lipogems kezeléshez képest számos előnye van: 

  • 15-20x-szor több őssejtet tartalmaz, továbbá kötőszöveti támasztó sejteket, így érzékelhetően nagyobb a gyógyító hatása
  • A mintavétel kisebb beavatkozást és traumát jelent a páciensnek, mert a bőr alatti rétegből gyűjtjük a szükséges szöveteket
  • A kezelés utáni regeneráció gyorsabb
  • A PRF kezeléssel kombináltan végezzük, ezért erőteljesebb a gyulladáscsökkentő hatás is
  • RMS kezelés az IQB Medicalnál olcsóbb, mint a legtöbb Magyarországon elérhető Lipogems kezelés

Regenertaív ortopédia kezelések menete

A regeneratív ortopédiai kezeléseket megelőzően mindenképpen szükséges egy személyes szakorvosi konzultáció, amelyet a terhelt állapotú térdről készült, speciális röntgenfelvétel készítése egészít ki. A terápia részleteinek pontos meghatározásához bizonyos esetekben ultrahang- vagy MR-vizsgálatra is szükség lehet.

A PRF, kombinált PRF illetve az RMS kezelést is járóbeteg szakrendelésünkön végezzük. A kezelés elvégzése után szabadon távozhat a páciens a klinikánkról és ezt követően sem igényel az eljárás egyéb rehabilitációt. A kezelt ízület mozgásának illetve terhelhetőségének átmeneti korlátozására sincs szükség.

Ortopéd szakorvosunk: Dr. Berey Szilárd

A különleges, műtétmentes megoldásokat a regeneratív ortopédiai kezelések hazai specialistája, dr. Berey Szilárd ortopéd szakorvos, gerincsebész az IQB Medical RC Egészségközpontban nyújtja, aki idén ünnepli szakmai karrierjének 28. évét. „Szövődménymentesen, kockázatmentes, műtét nélkül, nagy hatékonysággal” – specialistánk, Berey doktor szerint e négy jellemző teszi pácienseink számára igazán vonzóvá a regeneratív mozgásszervi kezeléseinket.

ÁRAINK

Regeneratív ortopédiai konzultáció PRF/RMS kezelés előtt

(50% kedvezmény a szakorvosi konzultáció árából)

34.900 Ft

Regeneratív ortopédia PRF kezelés

(Első régió – Kisizület, pl.:csukló/váll/könyök panaszok)

80.000 Ft

Regeneratív ortopédia PRF kezelés

(Első régió – térd vagy csípő vagy deréktáji)

110.000 Ft

Regeneratív ortopédia RMS kezelés

(Első régió)

800.000 Ft

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Ortopédiai szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Az ortopédiai magánrendeléssel és egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatos felmerülő kérdéseivel tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk ortopédiai szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.