Regeneratív ortopédia II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Ortopédia
Időpontfoglalás
Tovább
Időpontfoglalás
Hírlevél

Regeneratív Ortopédia

Regeneratív ortopédia
Izületi panaszok műtét nélküli kezelése

Az ízületi fájdalomnak számtalan oka lehet. Porckopások, artrózis, krónikus ízületi vagy íngyulladás, teniszkönyök, ugrótérd, golf-könyök, befagyott váll, vállízületi fájdalom, alagút szindróma, térdszalag sérülés, térdízületi gyulladás, degeneratív csípő betegség.

Ezek a betegségek mind komplex megközelítést igényelnek, és a kezelések során a konzervatív és műtéti megoldások mellett vagy helyett egyre gyakrabban merülnek fel a regeneratív ortopédia kezelései.

A regeneratív ortopédia az egyik legmodernebb és leghatékonyabb terápiás módszer

Célja, az izületi betegségekkel összefüggő mozgásszervi panaszok megszüntetése, műtéti beavatkozások elkerülése. E mellett a szakterület kezelései segítik az ortopédiai műtétek utáni regenerációt, a sporthoz, illetve napi életvitelhez való gyors és teljes visszatérést.

A regenerációs medicina mindenkinél alkalmazható, életkori megkötés nélkül, de hatásossága elsősorban 75 éves kor alatt illetve aktív sportolóknál és karrierjük során korábban sportoló pácienseknél a legeredményesebb. A kezelés sikeres kimenetele nagyban függ a gyulladás és izületi károsodás mértékétől, de tapasztalataink szerint az esetek 90%-ban jelentős javulásról számolnak be pácienseink a terápiát követő 2-3 hét elteltével.

Regeneratív ortopédiai kezeléseink

Szakrendelésünkön jellemzően kétfajta kezelést ajánlunk pácienseink számára.

PRF-terápia (Vérlemezkékben gazdag fibrin terápia):
Saját vérből nagy mennyiségű növekedési faktorokat, citokineket és egyéb elemeket nyerünk ki, amelyek jótékony hatással bírnak a gyulladt szövetekre.

RMS-terápia (Regeneratív Mozgásszervi Stroma terápia):
Saját, bőr alatti szövetekből nyerünk ki stromasejteket, mezenchimális őssejteket, amelyek a krónikus gyulladás megszüntetése mellett a porc-, izom- és ínszövetek regenerációját is elősegítik.

Előfordulhat, hogy a PRF és RMS kezelés kombinálása adja sok esetben a legjobb megoldást. Ezzel a kombinált eljárással természetes úton csökkentjük a gyulladást és több faktorral is támogatjuk az ízület regenerálódását. Egy ilyen kombinált kezelés 2-3 alkalomból áll.

PRF-terápia

Egy egyszerű vénás vérvételt követően véralvadásgátló adagolása nélküli centrifugálás következik. A centrifugálás összetett eredményt hoz, amely nem tartalmaz a szervezet szempontjából idegen anyagot, de nagy mennyiségű, növekedési faktorokat, citokineket és egyéb elemeket igen, amelyek jótékony hatással bírnak a gyógyulásra. Segítségével a természetesnél jóval gyorsabb gyógyulási folyamat érhető el az ortopédiai rendellenességek kezelése során. A PRF-technika a regeneratív ortopédia egyik meghatározó módszere.

A PRF-terápiának közvetlen gyulladáscsökkentő, ezáltal fájdalomcsillapító hatása van, a beavatkozás után antibiotikum adására nincs szükség, az eljárás vérhígítót szedő pácienseknél is alkalmazható.

A kezelés első lépésben a krónikus gyulladás megszüntetését végzi, természetes úton. A krónikus gyulladás megszüntetését követően a természetes porc-termelés visszaáll. A porcsejtek által termelt, a porcszövetet képző fehérje-láncok képzése újra indul. A beadott kötőszöveti őssejtek hatására ez a porcszövet-termelés az adott életkor sajátosságához képest nagyságendekkel gyorsabban fog történi.

RMS-terápia

2022 végén kezdtük el egy kifejezetten a térdízületi panaszok regeneratív kezelésére kifejlesztett új készletet használni.  A speciális RMS (Regenerativ Mozgásszervi Stróma terápia) -módszertan lényege, hogy a páciensnél közvetlenül a saját bőr alatti zsírszövetéből nyerjük ki a kötőszöveti őssejteket, támasztó és stróma sejteket. Az RMS terápia előnye, hogy térdizületi panaszok esetén magas arányban képes kiváltani a műtétet, és hosszútávú megoldást nyújt.

Az elterjedt Lipogems kezeléshez képest számos előnye van: 

  • 15-20x-szor több őssejtet tartalmaz, továbbá kötőszöveti támasztó sejteket, így érzékelhetően nagyobb a gyógyító hatása
  • A mintavétel kisebb beavatkozást és traumát jelent a páciensnek, mert a bőr alatti rétegből gyűjtjük a szükséges szöveteket
  • A kezelés utáni regeneráció gyorsabb
  • A PRF kezeléssel kombináltan végezzük, ezért erőteljesebb a gyulladáscsökkentő hatás is
  • RMS kezelés az IQB Medicalnál olcsóbb, mint a legtöbb Magyarországon elérhető Lipogems kezelés

Regenertaív ortopédia kezelések menete

A regeneratív ortopédiai kezeléseket megelőzően mindenképpen szükséges egy személyes szakorvosi konzultáció, amelyet a terhelt állapotú térdről készült, speciális röntgenfelvétel készítése egészít ki. A terápia részleteinek pontos meghatározásához bizonyos esetekben ultrahang- vagy MR-vizsgálatra is szükség lehet.

A PRF illetve az RMS kezelést is járóbeteg szakrendelésünkön végezzük. A kezelés elvégzése után szabadon távozhat a páciens a klinikánkról és ezt követően sem igényel az eljárás egyéb rehabilitációt. A kezelt ízület mozgásának illetve terhelhetőségének átmeneti korlátozására sincs szükség.

Ortopéd szakorvosunk: Dr. Berey Szilárd

A különleges, műtétmentes megoldásokat a regeneratív ortopédiai kezelések hazai specialistája, dr. Berey Szilárd ortopéd szakorvos, gerincsebész az IQB Medical RC Egészségközpontban nyújtja, aki idén ünnepli szakmai karrierjének 28. évét. „Szövődménymentesen, kockázatmentes, műtét nélkül, nagy hatékonysággal” – specialistánk, Berey doktor szerint e négy jellemző teszi pácienseink számára igazán vonzóvá a regeneratív mozgásszervi kezeléseinket.

ÁRAINK

Regeneratív ortopédiai konzultáció PRF/RMS kezelés előtt

(50% kedvezmény a szakorvosi konzultáció árából)

32.900 Ft 16.450 Ft

Regeneratív ortopédia PRF kezelés

(Első régió – Kisizület, pl.:csukló/váll/könyök panaszok)

70.000 Ft

Regeneratív ortopédia PRF kezelés

(Első régió – térd vagy csípő vagy deréktáji)

100.000 Ft

Regeneratív ortopédia RMS kezelés

(Első régió)

800.000 Ft

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Ortopédiai szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Az ortopédiai magánrendeléssel és egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatos felmerülő kérdéseivel tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk ortopédiai szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.