Magán ortopédia II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Ortopédia
Időpontfoglalás
Tovább
Időpontfoglalás

Ortopédia, Regeneratív Ortopédia

Magán ortopédia 2 kerület

Őssejt injekciós kezelés a fájdalom ellen

Az ízületi fájdalomnak számtalan oka lehet. Porckopások, artrózis, krónikus ízületi vagy íngyulladás, teniszkönyök, ugrótérd, golf-könyök, befagyott váll, vállízületi fájdalom, alagút szindróma, térdszalag sérülés, térdízületi gyulladás, degeneratív csípő betegség. Ezek a betegségek mind komplex megközelítést igényelnek, és a kezelések során a konzervatív és műtéti megoldások mellett vagy helyett egyre gyakrabban merül fel egy modern eljárás: az őssejt injekciós kezelés. Az orvosi szakkifejezéssel: PRF-kezelés az ortopédia és szájsebészet terén az egyik legmodernebb és leghatékonyabb terápiás módszer.

A PRF (Platelet-rich Fibrin), azaz vérlemezkékben gazdag fibrin módszert 2001-ben Joseph Chokroun francia aneszteziológus szakorvos dolgozta ki. Az eljárás során páciensünktől vért veszünk, és egy speciális, alacsony sebességű PRF-centrifuga berendezéssel kicentrifugáljuk.

Vérünk több alkotóelemet tartalmaz, amelyek képesek javítani a szövetek regenerálódási képességét. A PRF-terápia elősegíti a gyors sebgyógyulást, a vérben lévő saját növekedési faktorok, citokinek és fehérvérsejtek felhasználásával. Mivel testünk a természetes gyógyulást részesíti előnyben, ez a technológia nagyban megkönnyítheti és felgyorsíthatja azt.

Specialistánk: dr. Berey Szilárd ortopéd sebész

Dr. Berey Szilárd, az IQB Medical RC Egészségközpont ortopéd sebésze, az eljárás egyik magyarországi úttörője és specialistája, aki ortopéd sebészként nem feltétlenül a kés erejében, hanem a legmodernebb technológiában hisz: „Ortopéd sebészként foglalkoztatott a kérdés, miként lehetne bizonyos mozgásszervi panaszokat műtét nélkül, a testünk természetes gyógyulási folyamatait kihasználva kezelni. Ennek kapcsán több mint hét éve foglalkozom a klinikai gyakorlatban is a sejt regenerációs terápiákkal. Tapasztalatom szerint az egyik leghatékonyabb, biztonságos és szövődménymentes kezelés az úgynevezett PRF-terápia.”

A PRF-terápia lényege

Egy egyszerű vénás vérvételt követően véralvadásgátló adagolása nélküli centrifugálás következik. A centrifugálás összetett eredményt hoz, amely nem tartalmaz a szervezet szempontjából idegen anyagot, de nagy mennyiségű, növekedési faktorokat, citokineket és egyéb elemeket igen, amelyek jótékony hatással bírnak a gyógyulásra. Segítségével a természetesnél jóval gyorsabb gyógyulási folyamat érhető el az ortopédiai rendellenességek kezelése során. A PRF-technika a regeneratív ortopédia egyik meghatározó módszere.

 

A kezelés első lépésben a krónikus gyulladás megszüntetését végzi, természetes úton. A krónikus gyulladás megszüntetését követően a természetes porc-termelés visszaáll. A porcsejtek által termelt, a porc szövetet képző fehérje-láncok képzése újra indul. A beadott kötőszöveti össejtek hatására ez a porcszövet-termelés az adott életkor sajátosságához képest nagyságendekkel gyorsabban fog történi.

Milyen esetekben forduljon hozzánk?

 • tartós fájdalommal járó mozgásszervi panaszok
 • izom és ízületi panaszok
 • inak betegségei
 • csípő problémák
 • végtag betegségek
 • mozgás beszűkülése

Pácienseink leggyakrabban az alábbi betegségekkel fordulnak hozzánk:

 • térdízületi gyulladás
 • ínhüvelygyulladás
 • íngyulladás
 • porcleválás, porc felpuhulás
 • térdszalag sérülés
 • degeneratív csípő betegség
 • vállízületi betegségek

Mi várható a sejt regenerációs terápiát követően?

A PRF-terápiát ortopédiai területen nagyon széles körben lehet az ízületi fájdalom kezelésére alkalmazni. Ortopédiai alkalmazásban az ízületi porcfelszín sérülése és kopása, porcleválás esetén ízületbe injekciózott sajátvér-kivonatban lévő növekedési faktor új porcfelület kialakulását indítja el. Az ízületi gyulladás csökkenésével múlik a fájdalom, jobban mozog az ízületünk. A PRF-terápiának közvetlen fájdalomcsillapító hatása van, a beavatkozás után antibiotikum adására nincs szükség, ráadásul az eljárás vérhígítót szedő pácienseknél is alkalmazható.

A PRF-kezelés alkalmazásához értő, az ortopéd sebészetben jártas szakember nagyon sokat segíthet a jelentősebb fájdalommal járó ízületi elváltozások minél gyorsabb terápiájában.

Mi történik a regeneratív ortopédiai konzultáció során?

A vizsgálat a beteg részletes kórelőzményének felvételével kezdődik, amely nagy jelentőséggel bír a pontos diagnózis felállításával, valamint a kezelési terv meghatározásával kapcsolatban. A szakorvos kikérdezi a pácienst tüneteiről, korábbi betegségeiről, családjában halmozottan előforduló egészségügyi problémákra vonatkozóan. Az ortopéd szakorvos a panaszoktól függően, a páciens állapotához és körülményeihez szabva állítja fel a regeneratív ortopédiai kezelési tervet. Amennyiben orvosilag indokolt a páciens beleegyezése szakorvosunk azonnal elvégzi az első PRF kezelést vagy újabb időpontot beszélnek meg ennek céljából.

ÁRAINK

Regeneratív ortopédia PRF kezelés

(Első régió – Kisizület, pl.:csukló/váll/könyök panaszok)

60.000 Ft

Regeneratív ortopédia PRF kezelés

(Első régió – térd vagy csípő vagy deréktáji)

90.000 Ft

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Ortopédiai szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a 06 30 114 5557-es telefonszámon.

 

Várjuk ortopédiai szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.