Magán ortopédia II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Ortopédia
Időpontfoglalás
Tovább
Időpontfoglalás
Hírlevél

Regeneratív Ortopédia

Őssejt injekciós kezelés a fájdalom ellen – Izületi fájdalmak műtét nélküli kezelése

Az ízületi fájdalomnak számtalan oka lehet. Porckopások, artrózis, krónikus ízületi vagy íngyulladás, teniszkönyök, ugrótérd, golf-könyök, befagyott váll, vállízületi fájdalom, alagút szindróma, térdszalag sérülés, térdízületi gyulladás, degeneratív csípő betegség. Ezek a betegségek mind komplex megközelítést igényelnek, és a kezelések során a konzervatív és műtéti megoldások mellett vagy helyett egyre gyakrabban merül fel egy modern eljárás: az őssejt injekciós kezelés. Az orvosi szakkifejezéssel: PRF-kezelés az ortopédia és szájsebészet terén az egyik legmodernebb és leghatékonyabb terápiás módszer.

Intézményünkben leendő pácienseink ingyenes konzultáción vehetnek részt, amelynek alkalmával Dr. Berey Szilárd ortopédus szakorvosunk, az előzetes kórelőzmények ismeretében tájékoztatást ad az egyénre szabott PRF-terápia lehetőségeivel kapcsolatban.

Az őssejt injekciós kezelés elősegíti a gyors sebgyógyulást, a vérben lévő saját növekedési faktorok, citokinek és fehérvérsejtek felhasználásával. A terápia nagyban megkönnyíti és felgyorsítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, ezáltal csökkentve a gyulladást és a fájdalmat.

A kezelés sikeres kimenetele nagyban függ a gyulladás és izületi károsodás mértékétől, de tapasztalataink szerint az esetek 90%-ban jelentős javulásról számolnak be pácienseink a terápiát követő 2-3 hét elteltével.

Specialistánk: dr. Berey Szilárd ortopéd sebész

Dr. Berey Szilárd, az IQB Medical RC Egészségközpont ortopéd sebésze, az eljárás egyik magyarországi úttörője és specialistája, aki ortopéd sebészként nem feltétlenül a kés erejében, hanem a legmodernebb technológiában hisz: „Ortopéd sebészként foglalkoztatott a kérdés, miként lehetne bizonyos mozgásszervi panaszokat műtét nélkül, a testünk természetes gyógyulási folyamatait kihasználva kezelni. Ennek kapcsán több mint hét éve foglalkozom a klinikai gyakorlatban is a sejt regenerációs terápiákkal. Tapasztalatom szerint az egyik leghatékonyabb, biztonságos és szövődménymentes kezelés az úgynevezett PRF-terápia.”

A PRF-terápia lényege

Egy egyszerű vénás vérvételt követően véralvadásgátló adagolása nélküli centrifugálás következik. A centrifugálás összetett eredményt hoz, amely nem tartalmaz a szervezet szempontjából idegen anyagot, de nagy mennyiségű, növekedési faktorokat, citokineket és egyéb elemeket igen, amelyek jótékony hatással bírnak a gyógyulásra. Segítségével a természetesnél jóval gyorsabb gyógyulási folyamat érhető el az ortopédiai rendellenességek kezelése során. A PRF-technika a regeneratív ortopédia egyik meghatározó módszere.

 

A kezelés első lépésben a krónikus gyulladás megszüntetését végzi, természetes úton. A krónikus gyulladás megszüntetését követően a természetes porc-termelés visszaáll. A porcsejtek által termelt, a porc szövetet képző fehérje-láncok képzése újra indul. A beadott kötőszöveti össejtek hatására ez a porcszövet-termelés az adott életkor sajátosságához képest nagyságendekkel gyorsabban fog történi.

Milyen esetekben forduljon hozzánk?

 • tartós fájdalommal járó mozgásszervi panaszok
 • izom és ízületi panaszok
 • inak betegségei
 • csípő problémák
 • végtag betegségek
 • mozgás beszűkülése

Pácienseink leggyakrabban az alábbi betegségekkel fordulnak hozzánk:

 • térdízületi gyulladás
 • ínhüvelygyulladás
 • íngyulladás
 • porcleválás, porc felpuhulás
 • térdszalag sérülés
 • degeneratív csípő betegség
 • vállízületi betegségek

Mi várható a sejt regenerációs terápiát követően?

A PRF-terápiát ortopédiai területen nagyon széles körben lehet az ízületi fájdalom kezelésére alkalmazni. Ortopédiai alkalmazásban az ízületi porcfelszín sérülése és kopása, porcleválás esetén ízületbe injekciózott sajátvér-kivonatban lévő növekedési faktor új porcfelület kialakulását indítja el. Az ízületi gyulladás csökkenésével múlik a fájdalom, jobban mozog az ízületünk. A PRF-terápiának közvetlen fájdalomcsillapító hatása van, a beavatkozás után antibiotikum adására nincs szükség, ráadásul az eljárás vérhígítót szedő pácienseknél is alkalmazható.

A PRF-kezelés alkalmazásához értő, az ortopéd sebészetben jártas szakember nagyon sokat segíthet a jelentősebb fájdalommal járó ízületi elváltozások minél gyorsabb terápiájában.

Mi történik a regeneratív ortopédiai konzultáció során?

Ortopédiai magánrendelésünkön a vizsgálat a beteg részletes kórelőzményének felvételével kezdődik, amely nagy jelentőséggel bír a pontos diagnózis felállításával, valamint a kezelési terv meghatározásával kapcsolatban. A szakorvos kikérdezi a pácienst tüneteiről, korábbi betegségeiről, családjában halmozottan előforduló egészségügyi problémákra vonatkozóan. Az ortopéd szakorvos a panaszoktól függően, a páciens állapotához és körülményeihez szabva állítja fel a regeneratív ortopédiai kezelési tervet. Amennyiben orvosilag indokolt a páciens beleegyezése szakorvosunk azonnal elvégzi az első PRF kezelést vagy újabb időpontot beszélnek meg ennek céljából.

ÁRAINK

Regeneratív ortopédia PRF kezelés

(Első régió – Kisizület, pl.:csukló/váll/könyök panaszok)

70.000 Ft

Regeneratív ortopédia PRF kezelés

(Első régió – térd vagy csípő vagy deréktáji)

100.000 Ft

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Ortopédiai szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Az ortopédiai magánrendeléssel és egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatos felmerülő kérdéseivel tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a 06 30 114 5557-es telefonszámon.

 

Várjuk ortopédiai szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.