Magán neurológia II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Neurológia
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

Neurológia

Fókuszban a fejfájás és az időskori betegségek

Az IQB Medical szakmai közössége 2023 januárjától nagy tapasztalatú és széles látókörű neurológus szakemberrel bővül dr. Biernacki Tamás személyében. Célunk, hogy pácienseink  számára – elérhető módon –a legmodernebb szakmai alapokon nyugvó neurológiai ellátást nyújtsuk. Ennek részeként számos neurológiai kórképet, köztük a krónikus fejfájást illetve az időskori neurológiai betegségeket megelőzzük vagy korán felismerjük illetve kezeljük.

Szakrendelésünk a neurológiai betegségek teljes körében, a legmodernebb szakmai alapokon nyugvó tudással várja Pácienseinket, legyen szó fejfájásról, el nem múló migrénről, derékfájásról, végtagi zsibbadásos panaszokról vagy szédülésről. Ugyanennyire komolyan vesszük a korábban stroke-on átesett betegek gondozását, illetve az időskori demencia szűrését és a legmodernebb alapokon nyugvó, kezelését is.

Orvosaink

Milyen esetekben forduljon hozzánk?

Dr. Biernacki Tamás PhD specialitása és szakterülete a neuroimmunológia, elsősorban a Sclerosis Multiplex, a Parkinson-kór és a Myasthenia Gravis (idegrendszeri alapú súlyos izomgyengeség) kezelése, de nagy gyakorlatot szerzett az általános neurológiai problémák, például a fejfájás vagy az időskori demencia kivizsgálásában és kezelésében is.

„Neurológusi gyógyító tevékenységem legnagyobb tapasztalata, hogy ha fáj a fejünk, lehet rá gyógyszer szedni, de hosszú távon foglalkozni kell a fejfájás okával – ehhez feltétlenül javasolt a nagy tapasztalatú neurológus szakorvossal való konzultáció” – avat be a részletekbe PhD-fokozatú kollégánk. – „A szegedi Doktori Iskola nagyon sokat segített abban, hogy el tudjak mélyedni a neurológiai egyik legérdekesebb kórképe, a Sclerosis Multiplex kezelésében, de ugyanennyire fontosnak tartom az emberi test és a gyógyítás átfogó ismeretét, jelenleg ezért veszek részt az aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosi képzésben.”

Neurológiai kivizsgálás - széles körű diagnosztikai háttér

Tapasztalataink szerint 60 éves kor felett évente szükséges az általános neurológiai kivizsgálás, főként abban az esetben, ha a családban már előfordult stroke, vagy más neurológiai betegség. Az IQB Medicalnél rendelkezésre állnak a legmodernebb laboratóriumi, szívultrahang és a nyaki ultrahang vizsgálatok, így a zsibbadás, a bizonytalan mozgás háttere is könnyen kivizsgálható, illetve a migrénes fejfájás oka is nagy magabiztossággal lokalizálható.

Ugyanennyire fontos a demencia elleni küzdelem: 70 éves kor felett egyre gyakoribbá válik az időskori demencia, amelyet megfelelő neurológiai szűréssel gyorsan és pontosan fel lehet ismerni, és a legmodernebb neurológiai terápiás eszközrendszerrel tudjuk kezelni.

A neurológiai szakrendelést követően, krónikus fejfájás, el nem múló migrén vagy komolyabb betegség gyanúja esetén, a gyors MR-diagnosztika is rendelkezésre áll, partnereinkkel való együttműködésben, hogy a gyors képalkotó diagnosztikai vizsgálatot követő konzílium pontosan azonosítsa az idegrendszeri eredetű problémákat, és a gyógyítás minél hamarabb megkezdődhessen.

Mi történik a neurológiai konzultáció során?

A neurológiai vizsgálat a beteg részletes kórelőzményének felvételével kezdődik, amely nagy jelentőséggel bír a pontos diagnózis felállításával, valamint a kezelési terv meghatározásával kapcsolatban. A szakorvos kikérdezi a pácienst tüneteiről, korábbi betegségeiről, családjában halmozottan előforduló egészségügyi problémákra vonatkozóan.

A neurológus szakorvos kérhet még további vizsgálatokat, mint például
labordiagnosztika, képalkotók a lehető legpontosabb diagnózis érdekében. Az alapos kivizsgálás során feltárt problémák és kockázati tényezők alapján meghatározzuk az Ön hosszú távú egészségét leginkább szolgáló terápiás megoldásokat.

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Neurológiai vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk rendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.