Idegsebészet - IQBMedical
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Idegsebészet
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

Idegsebészet

Magán idegsebészet

Az ideggyógyászat az agy és a gerinc sérüléseivel, elváltozásaival foglalkozik. Két meghatározó területe: a neurológia és az idegsebészet. A szakterület foglalkozik a központi és perifériás idegrendszer funkciót befolyásoló, károsító és térfoglaló, illetve térszűkítő folyamatokkal és elváltozásokkal, mint például az agy és gerincvelő daganatokkal, az agyvérzés és stroke megelőzésével és következményeivel, a gerincoszlop degeneratív elváltozásaival, a csigolyatörés sebészeti úton való eltávolításával, illetve helyreállításával.

Milyen esetekben fordulhat hozzánk?

Általában a páciensek már kivizsgáltan kerülnek az idegsebészeti szakrendelőbe, neurológus, háziorvos vagy egyéb szakorvos diagnózisával érkeznek.

Az idegsebész szerepe, hogy véleményt mondjon arról, hogy a beteg tünetei és a vizsgálati eredményei alapján szükséges-e műtéti megoldás vagy sem.

Pácienseink főként gerinc eredetű panaszok és tünetek miatt jelentkeznek szakrendelőnkben. Ilyen például a kisugárzó nyaki, háti, illetve ágyéki fájdalom, melyhez azonos oldalon végtag zsibbadás és gyengeség is társulhat.

Egyéb, központi idegrendszeri tünetek, mint például szédülés, hányinger, hányás, homályos látás, kettős látás, féloldali gyengeség kivizsgálása céljából is várjuk kedves pácienseink megkeresését, akkor is, ha neurológus vagy háziorvos által már előzetesen megtörtént a kivizsgálásuk.

Idegsebészeti szakrendelésünkön elérhető szolgáltatások

Gerinc degeneratív elváltozások: porckorong sérv, csigolyacsúszás, gerinccsatorna szűkület, agy- és gerincvelő daganatok kezelése.

Az Ön tanácsadója vagyunk!

Egészségközpontunk az Ön érdekeit képviseli. Mi tudjuk, hogy sok esetben nem a műtét az egyetlen megoldás az ideggyógyászati problémák kezelésére, sok esetben a konzervatív terápiára nyújt megfelelő segítséget. De azzal is tisztában vagyunk, ha az idegsebészeti beavatkozás a legjobb megoldás.

Ügyfeleink tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendszerben sokszor elvész a beteg. A jelentős változás jeleit mutató hazai állami és magán egészségügyi rendszer között szükség van egy olyan megbízható tanácsadóra, aki egyértelműen és teljes mértékben a páciens érdekeit képviseli a betegség azonosításában és a megfelelő terápia kiválasztásában. Ez a független, legmagasabb szakmai célokon alapuló támogatás idegsebészeti szakrendelésünk legfőbb célja.

Mi történik az idegsebészeti konzulátció során?

A vizsgálat a beteg részletes kórelőzményének felvételével kezdődik, amely nagy jelentőséggel bír a pontos diagnózis felállításával, valamint a kezelési terv meghatározásával kapcsolatban. A szakorvos elemzi a képalkotó eljárással készült felvételeket, ennek hiányában, a lehető legpontosabb diagnózis érdekében, kérheti egyéb képalkotó diagnosztikai vizsgálatok elvégzését.

Az alapos kivizsgálás során feltárt problémák és kockázati tényezők alapján meghatározásra kerül az Ön hosszú távú kezelési terve. Többek között sor kerülhet szükség esetén gyógyszer vagy segédeszköz felírására, amennyiben az indokolt.

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Idegsebészeti szakrendelésre kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg az alábbi videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk bőrgyógyászati szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.