Magán gyermekorvos II. kerület | iqbmedical.hu
Főoldal  /  Szolgáltatások  /  Gyermekgyógyászat
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

Gyermekgyógyászat

Magán gyermekorvos ellátás

Amikor egy családba gyermek születik, gyakorlatilag minden nap hozhat valami olyan kihívást, amire nem számítunk. Egy közönséges nátha vagy hasfájás is hirtelen átfordulhat egy súlyosabb betegséggé, ezért mindenképpen javasolt kikérni gyermekorvos tanácsát. Az aggódó szülő számára csak egy jól képzett szakorvos tud hiteles tanácsot adni a betegség lefolyásával, kezelésével kapcsolatban.

Az IQB Medical-nál 3 hónapos kortól 18 éves korig várjuk pácienseinket. Az életkorból adódó speciális kommunikációs- és vizsgálati igények messzemenő figyelembevételével, a történik a gyermekgyógyászati vizsgálat.

Milyen esetekben fordulhat hozzánk?

A szülőknek talán ez az elsődleges kérdésük. Mikor, milyen tünetek esetén célszerű felkeresniük gyermekgyógyász szakembert. Amennyiben az alábbi tüneteket észleli gyermekén bátran keresse fel szakorvosainkat, magán gyermekgyógyászatunkon.

 • elhúzódó allergia, mint például szénanátha, légúti allergiás reakciók esetében,
 • szűnni nem akaró köhögés, mely jelentősen rontja az életminőséget és éjjel nem tud a gyermek aludni,
 • láz: 38 fok feletti testhőmérséklet esetén nem kell megijednünk, amennyiben a lázcsillapító leviszi a gyermek lázát, azonban ha tartósan több napja fennáll a lázas állapot, mindenképpen kérje szakorvos tanácsát,
 • emésztőrendszeri panaszok esetén: hasmenés, hányás, haspuffadás, görcsök tartós fennállása esetén,
 • amennyiben bőrelváltozásokat észlel: allergiás reakciók, hólyagok, kiütések, ekcéma,
 • ha gyermeke fáradékony, hirtelen sokat fogy,
 • ha sokat kezd inni és megváltozik vizelete, illetve húgyúti panaszok esetén intézkedés javasolt,
 • ha a gyermek testtartásán, vagy mozgásán változás észlelhető.

Gyermekgyógyászati szakrendelésünkön elérhető szolgáltatásaink

 • Gyermekorvosi vizsgálat (első konzultáció)
 • Gyermekorvosi védőoltás beadás
 • Gyermekorvosi kontrollvizsgálat
 • Laborvizsgálatok
 • Képalkotó vizsgálatok: UH, Radiológia
 • Egyéb szűrővizsgálatok: EKG, Terheléses EKG

Mi történik a gyermekgyógyászati konzultáció során?

A magán gyermekgyógyászati szakvizsgálat a páciens részletes kórelőzményének felvételével kezdődik. Előzmények részletes áttekintése terhességi, újszülött kori események, családi betegségek, korábbi betegségek, valamint az akut betegségek tüneteinek kezelése.

Ezután kerül sor a részletes gyermekgyógyászati fizikális vizsgálatra, amely magában foglalja a tápláltság felmérését (súly-és hosszmérés, percentil számítás), a haj, fogak, bőr, vizsgálatát is. Diagnosztikai tevékenységünk során törekszünk arra, hogy a szükséges és elégséges sémát tervezzük meg a gyermekek számára. A terápia lépéseit a szülőkkel beszéljük meg, amelybe adott esetekben a gyermekeket is bevonjuk. Magán egészségügyi szakrendelőnkben lehetőség van azonnali laborvizsgálat elvégzésére is, valamint rendelkezésükre állnak a legmodernebb diagnosztikai eszközök, további vizsgálatok elvégzésének érdekében.

A gyermek konzultáció első sorban személyesen érhető el, de igény szerint lehetősége van online konzultáció keretein belül is kérdéseket feltenni orvosának. Ennek eléréséhez, időpont foglalás esetén válassza 20 vagy 40 perces gyermekgyógyászati videokonzultációnkat.

Hogyan tudja felvenni velünk a kapcsolatot?

Gyermekgyógyászati szakrendeléssel kapcsolatos vizsgálatainkra kérjük foglaljon időpontot online. Amennyiben szükséges, tekintse meg a mellékelt videót, mely végig vezeti a foglalás menetén.

Szolgáltatásainkkal esetlegesen felmerülő kérdéseivel kapcsolatban, tapasztalt kollégáink várják telefonos megkeresését a +36-1-553-3333-as telefonszámon.

 

Várjuk szakrendelésünkön az alábbi címen:

IQB Medical RC Egészségközpont

1025 Budapest, Törökvész út 87-91. 3. em.