Összes Archívum - IQBMedical
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

SZAKTERÜLET: Csecsemő és gyermekgyógyászat

 

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák):

1983-1989: Orvosi doktorátus.  Northwestern University Medical School, Chicago, Illinois, USA

1989-1992: Gyermekgyógyászati rezidencia, University of Chicago

1993: Csecsemő és gyermekgyógyászati szakvizsga

2003: Magyarországi honosítása a szakvizsgának, működési engedély megszerzése

 

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek):

1992-2002: Tíz évet dolgoztam Chicago környékén kórházban és járobeteg ellátóban. Macneal Hospital, Berwyn, Illinois, majd Northern Illinois Medical Center, McHenry, Illinois

2003-2023: Rózsakert Medical Center ( RMC), Budapest: Gyermekgyógyászati részleg alapítása és fejlesztése, járóbeteg ellátás

 

ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek):  teljeskörű gyermekgyógyászati ellátás:az akut fülgyulladásoktól , a tikkelésen keresztül, a kisebb traumáig. Különleges specialitásom a 60 perces „ mini-menedzser szűrés”, másnéven az egészségmegörző vizit, ahol kitérek nemcsak a fejlődésre, megelőzésre, oltásokra, hanem felkészítem a szülőt a gyermeke lehető legjobb gondozására, gyógyítására, nevelésére.

 

TAGSÁGOK: Évente nemcsak Magyarországon teljesítem a kívánt továbbképzést, hanem az amerikai gyermekgyógyász társaság által követelt szintentartó 50 órát is

 

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve):  magyar és anyanyelvi szintű angol


RÖVID BEMUTATKOZÁS: Habár magyar szülők gyermeke vagyok, Chicagoban születtem és szereztem meg diplomáimat.  2002ben férjemmel és két lányommal kalandvágyból Budapestre költöztünk. Már 35 éve foglalkozom csecsemők, gyermekek és tinik egészségmegörzésével, gyógyításával, és a szülei támogatásával.

 

Ortopéd sebész, gerincspecialista

1987-ben diplomáztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1990-ben proktológiai tanfolyamot és laparoszkópiás kurzust végeztem. Általános  sebészetből 1994-ben, ortopédiából 2000-ben szereztem szakvizsgát. A következő években a svájci Bernben minimálinvazív gerincsebészeti kurzust, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben torakoszkópiai tanfolyamot végeztem.

Pályafutásomat 1987–88 -ban kémiai laborvezetőként kezdtem az Országos Közegészségügyi Intézetben, majd a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában (Honvédkórház) helyezkedtem el először az Általános Sebészeti Osztályon, majd 1995-től a Budai Részleghez tartozó Gerincgyógyászati Osztályon. 2003-tól az Országos Gerincgyógyászati Központban dolgoztam, 2007-től a Budai Irgalmasrendi Kórház Ortopédiai Osztályának főorvosa vagyok. A közfinanszírozott ellátás mellett több mint negyed évszázada dolgozom a magánszektorban is.

A gyógyítás mellett a fiatalabb generáció oktatását, továbbképzését is feladatomnak tekintem: részt vettem a SOTE medikusképzésében, a Nemzeti Gerincgyógyászati Központ nővérképzésében, emellett szakedzői és gyógytornászkurzusokat is vezettem a „Gerinciskola” keretében. 2000 és 2007 között számos posztgraduális képzést tartottam megyei kórházakban. Tudományos munkásságomat több mint húsz konferencia-előadás és szakcikk fémjelzi.

Az IQB Medical Kft. csapatához 2024-ben csatlakoztam, ortopédiai műtéteket, csípőprotézis-beültetéseket a Budaörsi Egészségügyi Központ sebészeti részlegén végzek.

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák): Pécsi Orvostudományi Egyetem, Ortopédia és Traumatológia szakvizsga

 

RÖVID BEMUTATKOZÁS:

Kiemelt szakterületeim a térd, valamint a boka és lábsebészet, melyekhez szükséges szakmai tudás és tapasztalat döntő részét az Angliában eltöltött 9 év során szereztem meg, melyet az ottani állami és magánkórházi ellátásban töltöttem. A napjainkban már itthon is elérhető személyre szabott műszerekkel 3 D tervezés alapján történő térdprotézis beültetést Angliában már 2010-ben az elsők között elkezdtem, ami akkor ott is forradalmi újdonságnak számított. Ennek a technikának az azóta továbbfejlesztett verzióját, illetve a teljesen személyre szabott implantátumokkal történő térdprotézis beültetést végző néhány hazai sebész egyike vagyok.

A térdízületi részleges protézis beültetéseket az utóbbi években hazánkban legnagyobb számban végeztem, melynek alapjait Oxfordban, a fejlesztés helyén volt alkalmam megtanulni.  Ilyen műtét után a térd működése, biomechanikája szinte megegyező lesz az eredeti egészséges ízületével és jelentősen kisebb fájdalom mellett gyorsabb rehabilitáció érhető el.

Másik kiemelt szakterületem a boka és lábsebészet. Bizonyos korszerű felnőttkori lúdtalp korrekciós műtéteket először végeztem Magyarországon. Jelenleg is a néhány sebész egyike vagyok, aki rutinszerűen nagyobb számban végez komplex lúdtalp és boltíves láb korrekciós műtétet.

Sportsebészeti tevékenységemből kiemelendőek a visszatérő térdkalács ficam korszerű műtétei , az anatómiai pozícióban végzett elülső keresztszalag pótlás és a bokaízületi instabilitás miatt végzett korszerű bokaszalag rekonstrukciós műtétek szükség szerint műszalagos megerősítéssel, mely utóbbival a műtét utáni rehabilitáció kb. a felére csökkenthető.

Fontosnak tartom, hogy minden egyes páciens a számára legmegfelelőbb kezelést kapja meg, aminek megválasztásához megfelelő helyen, megfelelő ideig tartó barátságos hangulatú konzultáció és a személyes bizalom kialakítása szükséges. Rendeléseimen ennek szellemében igyekszem pácienseim számára az elérhető lehető legjobb megoldást biztosítani problémáik kezelésében.

 

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek):

Jelenlegi munkahelyek:

1.Kaposi Mór Oktató Kórház      2016.06.01 – jelenleg is

Ortopédia Osztály, Kaposvár

 

2.Da Vinci Magánklinika            2013.02.01 – jelenleg is

Pécs

 

3.Dombovári Szt. Lukács Kórház 2013.09.01 – jelenleg is

Dombóvár

 

Korábbi munkahelyek:

Duna Medical Center, Budapest         (2017.04.01– 2019.03.01.)

 

Tolna Megyei Balassa János Kórház, Ortopédia Osztály, Szekszárd, (2013.11.01 – 2016.05.31.)

St Mary’s NHS Treatment Centre, Care UK Ltd

Portsmouth, Hampshire, UK – (2013.12.01 – 2014.05.31) – consultant orthopaedic surgeon

 

BMI The Droitwich Spa Hospital

Droitwich, Worcestershire, UK (2010.02.01 – 2013.12.31.) – consultant orthopaedic surgeon

 

The Cheshire and Merseyside NHS Treatment Centre, Interhealth Canada (UK) Ltd

Runcorn, Cheshire, UK (2009.01.01–2011.05.31) – consultant orthopaedic surgeon

 

Kidderminster NHS General Hospital, Interhealth Care Services (UK) Ltd

Kidderminster, Worcestershire, UK (2007.01. 24–2010.01.31) – consultant orthopaedic surgeon

 

St Mary’s NHS Treatment Center, Mercury Health Ltd/Surgical Solutions Ltd

Portsmouth, Hampshire, UK – (2006.01.01–2007.01.26) – consultant orthopaedic surgeon

 

The Birmingham Nuffield Hospital, Surgical Solutions Ltd,

Birmingham, West Midlands, UK – (2005.07.02–2005.12.31) – consultant orthopaedic surgeon

 

Pécsi Tudományegyetem, Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika

(2003.08. 01–2005.07.01) – traumatológus szakorvos jelölt, már ortopéd szakorvos

 

Pécsi Tudományegyetem Ortopédiai Klinika

(1997.10.01–2003.07.31) – rezidens,  majd 2002 májustól ortopéd szakorvos

 

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve): magyar, angol

 

ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek):

Térdprotézis beültetés a legkorszerűbb 3 dimenziós tervezéssel egyedi személyre szabott technikával is és személyre szabottan legyártott beültető műszerkészlettel, illetve igény szerint egyedileg legyártott személyre szóló protézis implantátumokkal.

Részleges (nem teljes) térdprotézis beültetés, ha a térdízületnek csak egy része kopott el, akkor az esetek egy részében megoldható csak annak az egy résznek a protézissel való pótlása. Ilyenkor az ízület többi része, beleértve az összes szalagot és a nem kopott porcfelszíneket, érintetlen marad.

A térd kopásos betegségeinek ízületmegtartó kezelése saját hasi zsírszövetből nyert pericyta őssejtszerű elemek által (Lipogems kezelés).

A térd sportsérüléseinek műtéti kezelése, mint pl. elülső keresztszalag pótlás, visszatérő térdkalácsficamműtéti megoldása, sérülésből adódó porchiány korszerű kezelése testhőmérsékleten megszilárduló kollagén mátrix (Chondrofiller) használatával történő porcfelszínpótlás. Meniscus visszavarrás és egyéb egyszerűbb arthroscopos beavatkozások.

 

Lábsebészet : Lábdeformitások műtéti kezelése, a lapos láb(lúdtalp) különböző stádiumainak műtéti kezelése gyermek és felnőtt korban. Boltíves láb műteti korrekciója, Különféle előláb deformitások mint pl. bütyök(hallux valgus), metatarsalgia, hallux rigidus, szabó bütyök, kalapacsujjak stb. korszerű korrekciós műtétei.  Korábbi műtét után kiújult deformitások komplex korrekciós műtétei.

 

Bokasebészet: Bokaszalag szakadás után kialakult ízületi instabilitás, kül- és belboka szalagrendszer sérülései miatti legkorszerűbb bokaszalag rekonstrukciós műtétek, szükség szerint műszalagos megerősítéssel (Internal Brace) a sportba való gyorsabb visszatérés céljából. Achilles-, és peroneus inak betegségeinek műtéti megoldásai, alsó- és felső ugróízületi kopásos betegségek műtéti megoldása minimálinvazív arthroscopos boka és subtalaris arthrodesis által. Ugrócsont felszínén kialakult csontelhalásos betegség (osteochondralis laesio) korszerű műtéti ellátása.

Bokaízületi elülső és hátsó egyéb arthroscopos beavatkozások, mint pl. elülső és hátulsó boka-ütközési szindróma arthroscopos ellátása.

 

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák): 

2016 -ban általános orvosi diploma megszerzése a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen

2022-ben sikeres fül-orr-gégészeti szakvizsga megszerzése a Szegedi Tudomány Egyetemen

 

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek): 

2016 – 2022 között fül-orr-gégegyógyászati rezidens orvos és szakorvosjelölt a Pécsi Tudományegyetem KK Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán

2022-től szakorvos az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház, Fül-Orr-Gége, Fej- és Nyaksebészeti Osztályán

 

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve): magyar

 

ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek): Fül-orr-gégészeti panasszal jelentkező páciensek teljes körű kivizsgálása, ellátása

SZAKTERÜLET: Gasztroenterológia, belgyógyászat

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák):

1990 – Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Kar

1996 – Belgyógyász szakvizsga

1998 – Gasztroenterológia szakvizsga

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek):

Szent Imre Kórház – Belgyógyászati részleg, gasztroenterológus szakorvos

MÁV kórház – Gasztroenterológia részlegvezető

 

ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek): 

Reflux betegség

Belgyógyászati diagnosztizálatlan betegségek feltárása

Vastagbél szűrés

Felszívódási zavarok

Anyagcsere betegségek

Obezitás – elhízás

Gyomortükrözés (gasztroszkópia)

Vastagbéltükrözés (kolonoszkópia)

 

TAGSÁGOK:

Magyar Hipertonia Társaság

Magyar Diabetes Társaság

Magyar Gastroenerologiai Társaság

Magyar Élettani Társaság

 

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve): angol


RÖVID BEMUTATKOZÁS

Egyetemi tanulmányaimat 1984 és 1990 között végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Ezen időszak alatt kutatóorvosként, demonstrátorként és tutorként dolgoztam az egyetem Kórélettani Intézetében. Szakterületünk a tápszerek zsírösszetétele, az elhízás, a szív-érrendszeri betegségek kockázati tényezőinek kutatása volt.

1990-ben Táplálkozástudományi oklevelet szereztem, majd részt vettem a Magyar Atherosclerosis Társaság vérzsír betegségek vizsgálata és kezelése szakmai ajánlásának kidolgozásában.

Hat évig dolgoztam az egyik legnagyobb forgalmú hazai belgyógyász gasztroenterológiai centrumban Prof. Pap Ákos tanítványaként, aki az invazív endoszkópia és hasnyálmirigy betegségek kísérletes és alkalmazott kutatásának hazai és nemzetközi vezéralakja.

Számos diabetológiai esetet és beteget is elláttam a Szent Imre Kórház II. számú Belgyógyászati Osztályának keretein belül működő Magyar Nemzeti Diabetes Központban, Az osztály valamennyi egyéb szakterületén is dolgoztam, így lehetőségem volt belgyógyászat átfogó elsajátítására és tapasztalatszerzésre.

A klinikai betegellátáson túl kutatómunkák tömegét végeztem el, és publikáltam is számos nemzetközi és hazai cikket a hasnyálmirigy diabetes, azaz a hasnyálmirigy betegség okozta cukorbetegségek szövődményeinek tárgykörében. E munkák elismeréseként 1996-ban LAM (Lege Artis Medicinae) lapdíjjal jutalmaztak, majd 2008-ban az ADA (Amerikai Diabetes Társaság) szakértőnek kért fel.

1998-ban Pap Ákos Professzor hívására a MÁV Kórház belgyógyászati gasztroenterológiai osztályán kezdtem meg vezetői munkám, ahol az endoscopos labor vezetése mellett egy 65 ágyas részleg, valamint egy 8 ágyas subintenzív részleg irányításával bíztak meg. A Kórház vezetésének felkérésére részt vettem egy kísérletes egészségügyi modell kialakításában. Nevezetesen az NN Nationalen Nederlanden Bíztosítóval (később ING)együttműködve egy emelt szintű hotelszolgáltatást nyújtó külön osztályt, a Vitalitás osztályt kialakítva, annak igazgatójaként dolgoztam.

A gyógyító- és kutatómunka mellett oktattam orvostanhallgatókat belgyógyászatból éveken keresztül. 2000 és 2002 közt Egészségügyi Tudományos Társasági pályázatot is elnyertem. Kiemelt figyelmet fordítok a megoldatlan betegségek feltárása, majd azoknak megfelelő gyógyítására és gondozására.

2015-ben hoztam létre az önálló GyomorBallon Terápiás Ambulanciát, ahol gastroenterológusként, és táplálkozási tanácsadóként, többek közt a gyomorballon terápiában lévő jártasságom okán is dolgozom.

SZAKTERÜLET:  Fül-orr-gégészet

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák):

2014    általános orvos, Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar

2020    fül-orr-gégegyógyászat szakorvos, Semmelweis Egyetem

2021-   klinikai onkológus szakorvosjelölt, Semmelweis Egyetem

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek):

2014-              Észak-Pesti Centrumkóráz-Honvédkórház, Fül-Orr-Gége, Fej- és Nyaksebészeti Osztály

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve): magyar, angol

ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek): Fül-orr-gégészeti panasszal jelentkező páciensek teljes körű kivizsgálása, ellátása

SZAKTERÜLET: Belgyógyászat, Kardiológia

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák):

Egyetemi végzettség: Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem MD (1985), summa cum laude

Szakorvosi képzés: Belgyógyászati szakvizsga, Budapest (1990)

Kardiológiai szakvizsga, Budapest (1992)

Európai Kardiológus (2000)

Tudományos fokozat: PhD, summa cum laude

Semmelweis Egyetem, Budapest (2001)

Mester fokozat echokardiográfiából, TEE licensz (2007)

 

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek):

Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (1988-2001)

Egyesült Arab Emírségek, Abu Dhabi Állami kórházak (Tawam, Mafraq, SSMC) (2001-2021)

Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórház (2021-)

 

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve): magyar, angol

 

ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek): Kardiológiai betegségek diagnosztikája, kezelése, prevenció. Fő érdeklődés: billentyűbetegségek, szívelégtelenség, iszkémiás szívbetegség, echocardiographia.

 

 

 

NÉV:    Dr. Sevecsek Zsuzsanna

 

SZAKTERÜLET: Fül-orr-gégészet

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák):

2003-2009 Szegedi Tudományegyetem, általános orvosi diploma

2014 Fül-Orr-Gégegyógyászat szakvizsga

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek):

2009-2011  SZTE, Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ

2011-          Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórház

2014-2016  Vasútegészségügyi NK KFT.

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve): magyar, angol

ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek):  Fül-orr-gégészeti panasszal jelentkező páciensek teljes körű kivizsgálása, ellátása

SZAKTERÜLET: neurológia

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák): Szegedi Tudományegyetem általános orvos (2016), neurológia szakvizsga (2021), aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvosjelölt (folyamatban)

 

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek):
Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinika

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve): magyar, lengyel, angol

ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek): általános neurológiai kórképek, időskori demencia szűrés, stroke utánkövetés, Sclerosis Multiplex, Parkinson-kór, Myasthenia Gravis és egyéb neuroimmunológiai kórképek

 

RÖVID BEMUTATKOZÁS:

 Dr. Biernacki Tamás 2016-ban szerezte meg általános orvosi diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen. Már medikusként is a neurológiai szakterületre specializálódott, diplomája megszerzését követően pedig az SZTE Neurológiai Klinikán kezdte meg rezidensi képzését, valamint az SZTE Doktori Iskolájában is beiratkozott.

 PhD-fokozatát 2020-ban szerezte meg „Sclerosis multiplex – Új adatok a sclerosis multiplex epidemiológiájában, pszichopatológiai tünetek hatása a sclerosis multiplexes betegek életminőségére” című disszertációjával, 2021-ben sikeres neurológiai szakvizsgát tett. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen és több magyar állami intézményben dolgozik neurológus szakorvosként, emellett aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvosi képzést folytat.

Az általános neurológiai betegségek kezelésén túl szakterülete a neuroimmunológia, főként a Sclerosis Multiplex, valamint az időskori demencia kezelése.

SZAKTERÜLET: Radiológia, Ultrahang diagnosztika, Intervenciós radiológia

 

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák):
Általános Orvosi Diploma: Summa cum laude (150/1994.OE.sz.)

Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem, Szeged 1994

Radiológus szakvizsga: 1999

Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, 2003

M.A.C.I.R.T Magyar Cardiovascularis és Intervenciós Radiológiai Társaság 2016

Az intervenciós radiológia minősített orvosa 2019

 

TAGSÁG:

1994 Magyar Radiológus Társaság
1994 Magyar Orvosi Kamara
M.A.C.I.R.T Magyar Cardiovascularis és Intervenciós Radiológiai Társaság (2016.05.18)

 

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek):

Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem: Radiológia

Euromedic Diagnostics Szeged Kft

 

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve): magyar, német, angol

 

ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek):