Gasztroenterológia Archívum - IQBMedical
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák): Pécsi Orvostudományi Egyetem

Szakvizsgák: belgyógyászat, gasztroenterológia


SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek):

Szent Rókus Kórház: Belgyógyászati Osztály adjunktus

Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház: Gasztroenterológia-Belgyógyászati osztály osztályvezető főorvos

Szent János Kórház: Gasztroenterológiai szakrendelés vezető főorvos


ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek):

Reflux-betegség

Gyomor és bélbetegségek

Helicobacter pyl. fertőzés

Emésztési problémák, puffadásos panaszok

Ételérzékenység

Gasztroenterológiai ultrahang vizsgálatok

Endoscopos vizsgálatok

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve):  magyar, angol

RÖVID BEMUTATKOZÁS:

Pécsi Orvostudományi Egyetemen végeztem, ahol már az egyetemi évek alatt gasztroenterológiával foglalkoztam.

Ezt követően gasztroenterológiai ultrahang majd endoszkópos vizsgálatok végzését kezdtem. Ezekkel kapcsolatban szerzett tapasztalataim előadások, cikkek formájában jelentek meg.

PhD. értekezésem a gasztrointesztinális daganatok és rákmegelőző állapotok komplex diagnosztikájával foglalkozik.

A betegségek diagnosztikája mellett a betegségek prevencióját tartom különösen fontosnak, ezen belül a rákmegelőző állapotok időbeni felismerését. Ennek egyik fontos eszköze a nem invazív ultrahang vizsgálat.

SZAKTERÜLET: Gasztroenterológia, belgyógyászat

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák):

1990 – Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Kar

1996 – Belgyógyász szakvizsga

1998 – Gasztroenterológia szakvizsga

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek):

Szent Imre Kórház – Belgyógyászati részleg, gasztroenterológus szakorvos

MÁV kórház – Gasztroenterológia részlegvezető

 

ORVOSI SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek, betegségek): 

Reflux betegség

Belgyógyászati diagnosztizálatlan betegségek feltárása

Vastagbél szűrés

Felszívódási zavarok

Anyagcsere betegségek

Obezitás – elhízás

Gyomortükrözés (gasztroszkópia)

Vastagbéltükrözés (kolonoszkópia)

 

TAGSÁGOK:

Magyar Hipertonia Társaság

Magyar Diabetes Társaság

Magyar Gastroenerologiai Társaság

Magyar Élettani Társaság

 

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve): angol


RÖVID BEMUTATKOZÁS

Egyetemi tanulmányaimat 1984 és 1990 között végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Ezen időszak alatt kutatóorvosként, demonstrátorként és tutorként dolgoztam az egyetem Kórélettani Intézetében. Szakterületünk a tápszerek zsírösszetétele, az elhízás, a szív-érrendszeri betegségek kockázati tényezőinek kutatása volt.

1990-ben Táplálkozástudományi oklevelet szereztem, majd részt vettem a Magyar Atherosclerosis Társaság vérzsír betegségek vizsgálata és kezelése szakmai ajánlásának kidolgozásában.

Hat évig dolgoztam az egyik legnagyobb forgalmú hazai belgyógyász gasztroenterológiai centrumban Prof. Pap Ákos tanítványaként, aki az invazív endoszkópia és hasnyálmirigy betegségek kísérletes és alkalmazott kutatásának hazai és nemzetközi vezéralakja.

Számos diabetológiai esetet és beteget is elláttam a Szent Imre Kórház II. számú Belgyógyászati Osztályának keretein belül működő Magyar Nemzeti Diabetes Központban, Az osztály valamennyi egyéb szakterületén is dolgoztam, így lehetőségem volt belgyógyászat átfogó elsajátítására és tapasztalatszerzésre.

A klinikai betegellátáson túl kutatómunkák tömegét végeztem el, és publikáltam is számos nemzetközi és hazai cikket a hasnyálmirigy diabetes, azaz a hasnyálmirigy betegség okozta cukorbetegségek szövődményeinek tárgykörében. E munkák elismeréseként 1996-ban LAM (Lege Artis Medicinae) lapdíjjal jutalmaztak, majd 2008-ban az ADA (Amerikai Diabetes Társaság) szakértőnek kért fel.

1998-ban Pap Ákos Professzor hívására a MÁV Kórház belgyógyászati gasztroenterológiai osztályán kezdtem meg vezetői munkám, ahol az endoscopos labor vezetése mellett egy 65 ágyas részleg, valamint egy 8 ágyas subintenzív részleg irányításával bíztak meg. A Kórház vezetésének felkérésére részt vettem egy kísérletes egészségügyi modell kialakításában. Nevezetesen az NN Nationalen Nederlanden Bíztosítóval (később ING)együttműködve egy emelt szintű hotelszolgáltatást nyújtó külön osztályt, a Vitalitás osztályt kialakítva, annak igazgatójaként dolgoztam.

A gyógyító- és kutatómunka mellett oktattam orvostanhallgatókat belgyógyászatból éveken keresztül. 2000 és 2002 közt Egészségügyi Tudományos Társasági pályázatot is elnyertem. Kiemelt figyelmet fordítok a megoldatlan betegségek feltárása, majd azoknak megfelelő gyógyítására és gondozására.

2015-ben hoztam létre az önálló GyomorBallon Terápiás Ambulanciát, ahol gastroenterológusként, és táplálkozási tanácsadóként, többek közt a gyomorballon terápiában lévő jártasságom okán is dolgozom.