Soltész Erzsébet - IQBMedical
Online foglalás
Tovább
Online foglalás
Hírlevél
Soltész Erzsébet

Dietetikus

Közzétéve: 2022.04.25.

VÉGZETTSÉG (egyetem és szakvizsgák)

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, Dietetikus

 

SZAKMAI TAPASZTALAT (korábbi, jelenlegi munkahelyek)

2012 – 2021 Egy Csepp Figyelem Alapítvány
2022-             IQB Medical RC Egészségközpont

 

NYELVTUDÁS (ellátás nyelve): magyar

 

SPECIALIZÁCIÓ (kiemelt területek)

  • Mikrobiom támogató étrend, rostban gazdag táplálkozás
  • Szénhidrátanyagcsere-zavarok: inzulirezisztencia, cukorbetegség
  • Túlsúly leadás
  • Étel allergia, intolerancia (laktóz és hisztamin, gluténérzékenység)
  • Emésztőrendszeri panaszok étrendi kezelése

 

RÖVID BEMUTATKOZÁS

 A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán diplomáztam. Dietetikai tanácsadóként dolgozom ezenkívül lakossági és vállalati egészségprogramokat, edukációs projekteket is menedzselek. Fő szakmai érdeklődési köröm a különböző szénhidrátanyacsere-zavarok, így a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia étrendi kezelése és az emésztőrendszeri mikrobiomot támogató táplálkozás.

Az egyéni dietetikai tanácsadás során segítséget nyújtok a szénhidrátanyagcsere-zavarok étrendjének elsajátításához, az esetleges túlsúly leadásához, az emésztőrendszeri panaszok, ételallergiák- és ételintoleranciák esetén javasolt étrendi elvek követéséhez és a mikrobiom egyensúlyát támogató életmód kialakításához. 

Holisztikus szemlélettel, de minden esetben az adott ügyfélre szabva alakítjuk ki az étrendet, gyakorlati tippekkel, bevásárlási és ételkészítési tanácsokkal látom el a hozzám fordulókat.

Az ügyféllel együtt keressük meg azt a motivációs bázist, azokat a belső erőforrásokat, amely segítik a legfontosabb alapelvek beépítését a mindennapokba. A csak ideig-óráig betartható, merev diéták helyett a szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott, bűntudattól mentes táplálkozási mintát építjük fel együtt, minden esetben egyénre szabottan.

Semmilyen speciális élelmiszer vagy étrendkiegészítő fogyasztását nem várjuk el az ügyfelektől, a szívükhöz közel álló, elérhető alapanyagokból, ételekből válogatjuk össze a változatos, színes, önsanyargatás nélkül tartható étrendet. Ennek eredménye lehet a túlsúly szép fokozatos leadása, a cukorbetegség és a szív-érrendszeri elváltozások kockázatának csökkentése.